1.3.13

Βρετανία: Μεγάλη άνοδος του αντιευρωπαϊκού UKIP σε αναπληρωματικές εκλογές

Στην τρίτη θέση ήρθε το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στις αναπληρωματικές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο 'Ιστλι της νότιας Αγγλίας, πίσω από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου(UKIP), που τάσσεται κατά της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. και κατά της μετανάστευσης.
Η υποψήφια του UKIP Νταϊάν Τζέιμς δήλωσε ότι η δεύτερη θέση την οποία κατέλαβε ήταν «μεγάλη έκπληξη» που δείχνει ότι το κόμμα έχει καταστεί μεγάλη δύναμη στην πολιτική ζωή της Βρετανίας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με τον υποψήφιό τους Μάικ Θόρντον διατηρούν την έδρα τους στο 'Ιστλι με 13.342 ψήφους, δηλαδή μόνο 1.771 περισσότερες από την υποψήφια του UKIP Νταϊάν Τζέιμς, η οποία ήλθε δεύτερη με 11.571 ψήφους, ενώ στην τρίτη θέση η Μαρία Χάτσινγκς συγκέντρωσε 10.559 ψήφους.
Οι εκλογές στο Ίστλι διεξήχθησαν μετά την παραίτηση του πρώην υπουργού Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής Κρις Χιούν, ο οποίος διώκεται για παρακώλυση της δικαιοσύνης. Το αυτοκίνητο του Χιουν είχε «συλληφθεί» από κάμερα της τροχαίας πριν από μερικά χρόνια να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα και εκείνος είχε ισχυριστεί ψευδώς ότι οδηγούσε η σύζυγός του.

http://www.naftemporiki.gr/story/619665

No comments: