1.3.13

Wieser - Δαμανάκη σπέρνουν πανικό στην κυβέρνηση

Το τελευταίο που ήθελε η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή ήταν να επανέλθουν στην επικαιρότητα οι απολύσεις στο Δημόσιο και η (νέα) μείωση του κατώτατου μισθού. Επανήλθαν και τα δύο όμως μέσω Βρυξελλών, κινητοποιώντας τους μηχανισμούς του Μαξίμου.

Για το πρώτο φρόντισε «ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος» ο οποίος συνομιλώντας χθες με Έλληνες ανταποκριτές φέρεται να είπε: «Γνωρίζω ότι ένα μικρό κόμμα της συμπολίτευσης έχει πολύ αρνητική στάση σε σχέση με οποιαδήποτε απόλυση από το δημόσιο. Αν αντιδράς σε όλες τις απολύσεις σε ένα τόσο υπέρογκο δημόσιο τομέα και αντιτίθεσαι σε οποιαδήποτε υποχρεωτική αποχώρηση τότε δρας ανεύθυνα”.

Το είπε ή όχι;

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικράτησε αμηχανία και για αρκετές ώρες από την μετάδοση της είδησης δεν υπήρχε κανένα σχόλιο. Αργά το βράδυ, εντέλει, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας “συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ανώτατο κοινοτικό αξιωματούχο ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν μίλησε για την ανάγκη απολύσεων στο Δημόσιο”...

Αν και οι ίδιες πηγές δεν θέλησαν να κατονομάσουν τον αξιωματούχο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τον επικεφαλής του Euro Working Group, Thomas Wieser.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί στις αρχές Νοεμβρίου όπου ο κ. Wieser εμφανίσθηκε να λέει, πάλι ανεπισήμως, πως η επόμενη δόση-γίγας προς την Ελλάδα επρόκειτο να καταβληθεί τμηματικά (σ.σ. όπως κι έγινε) με το Μαξίμου να μην κρύβει τη δυσαρέσκειά του για τη διαρροή.  

Τρικυμία Νο2 από Δαμανάκη

Για το δεύτερο τον νέο πανικό έσπειρε η Μαρία Δαμανάκη, η οποία επανήλθε χθες στα της μείωσης του κατώτατου μισθού.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο φέρεται να αντέδρασε (σ.σ. και πάντως δεν έκρυψε τον θυμό του) και η Ελληνίδα κοινοτική επίτροπος προέβη σε επίσημη γραπτή δήλωση... μερικής διόρθωσης: “Οσον αφορά το θέμα του κατώτατου μισθού ήμουν και είμαι απολύτως σαφής. Αναφέρθηκα στη γενική ευρωπαϊκή πολιτική που δεν αποκλείει εκ των προτέρων το θέμα για τις ευρωπαϊκές χώρες”, δήλωσε.

Με την προσθήκη ότι είναι αισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας...

Καμία πιθανότητα...

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι και τα δύο θέματα-φωτιά θα παραμείνουν στην επικαιρότητα τις επόμενες εβδομάδες καθώς θα βρεθούν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας …για τα γνωστά.

Γνωρίζουν επίσης ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γίνουν αποδεκτές σχετικές αποφάσεις από την παρούσα Βουλή...

http://www.capital.gr/news.asp?id=1741767

No comments: