1.4.11

ΔΝΤ: Αποφασισμένη να αποπληρώσει (όλο;) το χρέος της η Ελλάδα (καλό μήνα!)

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι σχεδιάζει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του χρέους της», δήλωσε η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κάρολαϊν Ατκινσον.
Σημείωσε ακόμη ότι η Αθήνα δηλώνει αποφασισμένη να φέρει την οικονομία σε μια κατάσταση που θα της επιτρέψει να αποπληρώσει το χρέος της πλήρως.
Ερωτηθείσα σχετικά, κατά την τακτική ενημέρωση Τύπου, ανέφερε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει δυο πυλώνες, τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας που αποσκοπούν στην ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία ανάπτυξης. Οι δυο αυτές πτυχές, πρόσθεσε η κ. Ατκινσον, θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της και να επιστρέψει στις αγορές.
Παράλληλα, τάχθηκε εκ νέου υπέρ μιας συνολικής λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, υπογράμμισε τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ενώ επισήμανε τη σημασία των μέτρων που λαμβάνουν μεμονωμένες χώρες.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1951000

No comments: