18.10.11

Roland Berger: Δεν είναι λύση το μεγαλύτερο κούρεμα

Ένα μεγαλύτερο κούρεμα στα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα έχει "ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες" προειδοποιεί η γερμανική συμβουλευτική εταιρεία Roland Berger και επανέρχεται στο σχέδιο "Εύρηκα" για μείωση του χρέους με την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων αξίας 125 δισ. ευρώ.

"Το επιπλέον κούρεμα που βρίσκεται υπό συζήτηση θα ήταν αντιπαραγωγικό και δεν θα οδηγούσε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών", δηλώνει ο Markus Krall, senior partner της Roland Berger Strategy Consultants, μιλώντας στο Dow Jones Newswires.

Η Roland Berger, που έχει προτείνει το σχέδιο "Εύρηκα" για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση επαναφέρει ουσιαστικά στο τραπέζι το σχέδιο που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο Dow Jones ο Markus Krall σημειώνει μάλιστα ότι αρκετοί  κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα σε πρόσφατες συνομιλίες δέχτηκαν την ιδέα καθώς δεν θεωρείται ότι συνιστά "ξεπούλημα της χώρας".

Ο ίδιος σημειώνει ότι οι αναφορές στα ειδησεογραφικά κανάλια περί εφαρμογής του σχεδίου οδήγησαν σε άνοδο 5% την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, ενώ εκτιμά ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες η ελληνική κυβέρνηση να επιλέξει την εφαρμογή του "Εύρηκα" μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης αυτή την εβδομάδα. "Σε αυτή την περίπτωση η Ε.Ε. θα ήταν καλό να υιοθετήσει την ιδέα", δηλώνει στο Dow Jones.


http://www.capital.gr/News.asp?id=1307142

________________________________


το κουφάρι βρώμησε... 
τα φαουνντς γλείφονται...

No comments: