28.11.12

Μέσα σε δύο χρόνια η Αθήνα θα αναστηθεί, δηλώνει ο Χρ. Πισσαρίδης

«Πρόκειται για ιστορική στιγμή. Μέσα σε δύο χρόνια η Αθήνα θα αναστηθεί», δηλώνει στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» της Ρώμης, ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης. Σύμφωνα με τον κ. Πισσαρίδη, ο οποίος διδάσκει στο London School of Economics «η συμφωνία αυτή αποτελεί, οπωσδήποτε, σημείο καμπής για την Ελλάδα». Ο γνωστός οικονομολόγος, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τονίζει ότι πρόκειται για «έναν άνθρωπο που χαρακτηρίζεται από αποφασιστική και συγκεκριμένη δράση», ενώ θεωρεί ότι «όλη η κυβέρνηση της Αθήνας είναι σε θέση να συνεχίσει τη δράση της με σοβαρότητα».

Η «Λα Ρεπούμπλικα», σε άρθρο του Έτορε Λιβίνι, προσθέτει ότι «η πραγματική δυσκολία, για τον Έλληνα πρωθυπουργό, είναι το εσωτερικό μέτωπο, δηλαδή ο κίνδυνος μιας περαιτέρω συρρίκνωσης του ΑΕΠ και η καθυστέρηση στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας». «Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, στις δημοσκοπήσεις διαθέτει προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων», καταλήγει ο Λιβίνι. Η εφημερίδα της Ρώμης «Ιλ Μεσατζέρο» επισημαίνει ότι «μέσα στον γενικό ενθουσιασμό, παραμένουν κάποιες αμφιβολίες.

Πριν την καταβολή της νέας δόσης βοήθειας προς την Αθήνα, το σχέδιο για μείωση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να λάβει πράσινο φως από τις αγορές και από τα κοινοβούλια κάποιων κρατών μελών». Η «Κοριέρε ντέλα Σέρα» του Μιλάνου, προβάλλει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης της Ρώμης Βιτόριο Γκρίλι, σύμφωνα με τον οποίο «στο τέλος, η λύση που υιοθετήθηκε, στηρίχθηκε από όλους». Ο στενός, αυτός, συνεργάτης του Μάριο Μόντι προσθέτει ότι «πρόκειται για σημαντική συμφωνία, που αποτελεί πολύ περισσότερο από ένα πρώτο βήμα» για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

http://www.express.gr/news/finance/662141oz_20121128662141.php3

No comments: