30.11.12

Κωνσταντοπούλου: Κατέθεσε στη Βουλή στοιχεία από την δικογραφία Ρουμελιώτη

Στοιχεία από την δικογραφία Ρουμελιώτη που έχει διαβιβαστεί από την Δικαιοσύνη στην Βουλή, κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την συζήτηση επί της πρότασης του κόμματός της για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει το προσεχές διάστημα τα στοιχεία από την δικογραφία που σχηματίστηκε αναφορικά με όσα έχει υποστηρίξει ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κ. Π. Ρουμελιώτης, σχετικώς με τις συνθήκες υπό τις οποίες οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο.

Μάλιστα προσανατολίζεται να καταθέσει νέα πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ή απευθείας προανακριτικής ώστε να αναζητηθούν εκτός των πολιτικών και τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων της περιόδου Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η κυρία Κωνσταντοπούλου, υπάρχει απόρρητο έγγραφο (από 29.3.2010) που απέστειλε μέσω Fax ο κ. Ρουμελιώτης προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο, όπου του εφιστά την προσοχή σχετικά με την δρομολογούμενη, ακόμα τότε, δημοσιονομική προσαρμογή (το Μνημόνιο Ι εγκρίθηκε τον Μάιο του 2010). Στο εν λόγω κείμενο ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ εμφανίζεται να αναφέρει: «Ακόμη και με επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα της τάξης του 2 με 2,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο και για διάστημα πέντε χρόνων, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα ανέβει περίπου στο 150% του ΑΕΠ μέχρι το 2013, πριν σταθεροποιηθεί και ξεκινήσει αργά να μειώνεται. Μια πολύ γρηγορότερη προσαρμογή –σαν αυτή που υπονοείται από τον στόχο του 3% του ΑΕΠ στο έλλειμμα για το 2012, που θέτει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης- θα είναι πολύ ριψοκίνδυνη».

Ενώ σε άλλο άκρως απόρρητο και εξαιρετικά επείγον τηλεγράφημα από την Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον προς τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, το οποίο κοινοποιείτο στο διπλωματικό και το οικονομικό γραφείο του Πρωθυπουργού, στο ΥΠΕΞ, καθώς και στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, γινόταν η εξής ενημέρωση μετά από συνάντηση με αρμόδιο διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ «επί θέματος ελληνικής οικονομίας»: «Το ΔΝΤ ουδέποτε θα υποχρέωνε μια κυβέρνηση να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε ένα μόνο έτος (στόχο τον οποίο χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο και μάλλον ανέφικτο καθώς δεν υφίσταται αντίστοιχο προηγούμενο σε ιστορία παγκόσμιας οικονομίας)», σημειώνεται στο ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας.

Επίσης αναφερόταν ότι: «Οι προσπάθειες αντιμετώπισης μιας οικονομικής κρίσης προκειμένου να καταστούν αποτελεσματικές θα πρέπει να έχουν βάθος χρόνου, αποφευγόμενης κατά το δυνατόν υπερβολικής έξαρσης κοινωνικών εντάσεων που υπονομεύουν το όλο εγχείρημα ή πάντως καθυστερούν την υλοποίησή του».

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=486279

__________________________________________________

οι ανταποκρίσεις έχουν γραφτεί σε πολύ απλά ελληνικά που μπορεί να κατανοήσουν ΟΛΟΙ όσοι ζουν στην Ελλάδα
συμπτωματικά, δεν έχουν παίξει στην Ελλάδα από τα ΜΜΕ

καμμία δικαιολογία, ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ

όμως αυτό δε μπορεί να σταθεί μόνο του, "τι άλλο να έκαναν; αυτό τους έδιναν"
έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε, ποια μαμημένη πρόταση έκανε ένας έλληνας και εφαρμόστηκε;
από αυτό κρίνω και μόνο

No comments: