27.2.13

Ιταλία: Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο Γκρίλο

Tην απόφαση του ιταλικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία κυβέρνηση στην οποία θα ηγούνται τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα ανακοίνωσε ο ηγέτης του και κωμικός Μπέπε Γκρίλο.
Ο επικεφαλής του κινήματος, το οποίο οι επικριτές του κατηγορούν ως λαϊκιστικό και χωρίς επεξεργασμένες πολιτικές προτάσεις, σημείωσε ωστόσο ότι οι βουλευτές και γερουσιαστές του είναι έτοιμοι να στηρίξουν στα νομοθετικά σώματα μεμονωμένα μέτρα σύμφωνα με τις προγραμματικές αρχές του ρεύματος.
Η ανακοίνωση του κ. Γκρίλο έγινε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, με ειδική αναφορά στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο θα λάβει πρώτο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Την Τρίτη, αποστροφή του λόγου του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι είχε θεωρηθεί ως βολιδοσκόπηση του κινήματος του Μπέπε Γκρίλο για ενδεχόμενη συνεργασία.
Απαξιωτικά σχόλια του κ. Γκρίλο για τον κ. Μπερσάνι στο προσωπικό του ιστολόγιο, ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι το χάσμα μεταξύ Κεντροαριστεράς και Κινήματος των Πέντε Αστέρων πιθανόν να είναι αγεφύρωτο.

http://www.naftemporiki.gr/story/617779

No comments: