24.3.13

«Ψαλίδισμα» των τιμολογίων έως 20% αποφασίζει η ΕΥΔΑΠ

Μειώσεις της τάξεως του 1,5% - 2,5% στις χρεώσεις του οικιακού τιμολογίου, περίπου 20% στο τιμολόγιο για τους πολύτεκνους (φιλανθρωπικό τιμολόγιο), καθώς και διαφοροποίηση της πολιτικής της ΕΥΔΑΠ  σε περιπτώσεις αφανών διαρροών νερού θα εισηγηθεί προς το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης η διοίκηση.
Για τις περιπτώσεις αφανών διαρροών, πληροφορίες αναφέρουν πως θα πάψει το σημερινό καθεστώς χρέωσης με βάση το κανονικό τιμολόγιο και έκπτωσης στη συνέχεια, αφού προσέλθει ο καταναλωτής και το ζητήσει. Θα οριστεί μια «ποινή», ενώ θα λαμβάνεται υπόψη στον υπολογισμό της επιπλέον χρέωσης η προηγούμενη κατανάλωση.
Σε δηλώσεις του, την Παρασκευή, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Στ. Σταυρίδης, σημείωσε «ότι οι άνθρωποι της ΕΥΔΑΠ, με μεγάλη κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα, έπειτα από πλήρη μελέτη όλων των στοιχείων, κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα αυτό που είχαμε υποσχεθεί πριν από 3 μήνες. Να φέρουν εισήγηση για τη μείωση των τιμολογίων».
Ο ίδιος επίσης πρόσθεσε: «Μεγάλη μείωση και περαιτέρω εξορθολογισμός θα επέλθει και στις χρεώσεις σε περίπτωση διαρροών. Ειδικά για το θέμα των διαρροών, η ΕΥΔΑΠ ζητεί από τους καταναλωτές να καταχωρήσουν το κινητό και το email τους στο www.eydap.gr ή στο πίσω μέρος του λογαριασμού τους, για να ενημερώνονται σε περίπτωση αυξημένης κατανάλωσης».
Η εισήγηση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ θα συζητηθεί στις 28 Μαρτίου, στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης και στη συνέχεια θα σταλεί προς τα συναρμόδια υπουργεία.
Σημειώνεται πως ο κ. Σταυρίδης αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, καθώς αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένει στη θέση του προέδρου της επιχείρησης.
Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνει ο Αντώνης Βαρθολομαίος, ο οποίος έχει 25 χρόνια εμπειρίας κυρίως στον οικονομικό κλάδο και έχει διατελέσει και στο παρελθόν (2005) διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ. Πιθανότατα η αλλαγή θα γίνει με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου άμεσα και θα επικυρωθεί στη συνέχεια από τη γενική συνέλευση των μετόχων.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/630977

No comments: