1.3.13

«Όχι» Μπερσάνι σε μεγάλο συνασπισμό


Απέρριψε κατηγορητικά ο ηγέτης της κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κεντροδεξιά υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά από το αποτέλεσμα των ιταλικών βουλευτικών εκλογών.
«Θέλω να το ξεκαθαρίσω: η ιδέα ενός μεγάλου συνασπισμού δεν υφίσταται και δεν θα υπάρξει ποτέ», δήλωσε ο κ. Μπερσάνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica.
Ανακοίνωσε ακόμη πως θα παρουσιάσει μία ατζέντα επτά με οκτώ σημείων όταν θα κληθεί για διαβουλεύσεις από τον πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για να τού επιδοθεί εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης, ενώ γνωστοποίησε ότι θα θέσει εαυτόν υποψήφιο για την πρωθυπουργία.

Ερωτηθείς αν θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας απάντησε: «πείτε την όπως θέλετε. Για μένα είναι μία κυβέρνηση αλλαγής».

Ωστόσο, δεν απάντησε ευθέως στις ερωτήσεις για το ρόλο του κινήματος των Πέντε Αστέρων του κωμικού Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος έχει δηλώσει στο παρελθόν πως δεν θα συμμαχήσει με τα παραδοσιακά ιταλικά κόμματα.
Υπενθυμίζεται ότι και ο μικρός εταίρος της κεντροαριστερής συμμαχίας, Νίκι Βέντολα, επικεφαλής του κόμματος Αριστερά Οικολογία Ελευθερία, έχει απορρίψει την προοπτική συγκρότησης κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με τη συμμετοχή της κεντροδεξιάς.

http://www.naftemporiki.gr/story/619576

No comments: