19.3.13

Σας προειδοποίησε


Παρένθεση Πρώτη
Οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα των αγορών χρησιμοποιούν λέξεις-κωδικούς για να κατευθύνουν τις αγέλες του χρήματος. Μια λέξη σύνθημα του Σόρος ήταν (είναι) ικανή να μετακινήσει τεράστια ποσά από μια περιοχή σε μια άλλη, από μια "επένδυση"σε μια άλλη. Δεν χρειάζεται και τίποτε περισσότερο από ένα τηλεφώνημα για να πετάξουν τα κεφάλαια όταν δοθεί το σινιάλο...

Παρένθεση Δεύτερη
Η ελληνική γλώσσα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε εκφράσεις και χαρακτηρισμούς. Μπορεί να επικρατεί ένταση και φούρια, μπορεί να κολλάει το μυαλό, όμως καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι να είναι προσεκτικοί στις εκφράσεις τους. Στη τελική οι συνεργάτες τους θα πρέπει να τους βοηθάνε πραγματικά και όχι απλά να τσεπώνουν τα λεφτά χωρίς καν να σκέφτονται.

Παρένθεση Κυρίου Θέματος λόγω Σύμπτωσης
8/3/2013: Σε 10 χρόνια η σημερινή κρίση στην Ελλάδα θα είναι ανάμνηση
Ο Αβραμόπουλος προφανώς θα ήθελε να τιμήσει εν ζωή τον Δράκουλα των Χανίων, ως τον άνθρωπο που τον έμπασε στη πολιτική, επαναλαμβάνοντας παραφρασμένη την ιστορική ατάκα 20 χρόνια μετά.

Κυρίως Θέμα
7/3/2013: Στουρνάρας: "Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζικών ιδρυμάτων και προσδοκούμε ότι μόλις ολοκληρωθεί, τα ενισχυμένα και θωρακισμένα πλέον τραπεζικά ιδρύματα, θα μπορέσουν να παίξουν αποτελεσματικά το ρόλο τους υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας"

Σήμερα, πριν λίγες ώρες, ο Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ίδια λέξη "ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ" για να περιγράψει την ελληνική οικονομία αυτή τη φορά.
Στουρνάρας: Η Ελλάδα είναι πλήρως θωρακισμένη - Δεν θα πτωχεύσει η Κύπρος
Τη θέση πως η Ελλάδα είναι πλήρως θωρακισμένη έναντι σε τυχόν επιπτώσεις από τις εξελίξεις στην Κύπρο, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων στην Κύπρο.
Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε βέβαιος πως "η Κύπρος δεν θα πτωχεύσει", ενώ πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τους κυβερνητικούς εταίρους για τις αποφάσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup
.

Ο Στουρνάρας δεν είναι ο πρώτος που χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη.
5/10/2008: Κ. Καραμανλής: "Η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη"
Η ατάκα αυτή συζητήθηκε το επόμενο διάστημα, τόσο πολύ που θα έπρεπε οι περισσότεροι να θυμούνται ποιος την ξεστόμισε. Ήταν από αυτές που έμειναν.

Σας προειδοποίησα εγκαίρως, η χρήση της ίδιας λέξης σήμερα ειπώθηκε προφανώς για να την ακούσουν όσοι δεν την έχασαν την προηγούμενη εβδομάδα.
 

No comments: