3.3.13

Ρεν: Η Κύπρος κινδυνεύει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας


Η Κύπρος κινδυνεύει να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, εάν οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία, προειδοποίησε ο αρμόδιος για την Δημοσιονομική Πολιτική Επίτροπος Όλι Ρεν.
«Ακόμη και όταν προέρχεσαι από ένα μεγάλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να έχεις συναίσθηση ότι κάθε μέλος του ευρώ έχει συστημική σημασία», ανέφερε ο ευρωπαίος Επίτροπος σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και υπογράμμισε ότι «εάν η Κύπρος καθίστατο άτακτα αφερέγγυα, τότε η συνέπεια θα ήταν, με μεγάλη πιθανότητα, η έξοδος από την Ευρωζώνη». Παράλληλα άσκησε κριτική στην γερμανική κυβέρνηση, η οποία, όπως εξηγεί, εξακολουθεί να αμφισβητεί την συστημική σημασία της χώρας.
Ο κ. Ρεν σημείωσε ακόμη ότι η υπόσχεση των χωρών της Ευρωζώνης να διατηρήσουν την ενότητα της νομισματικής ένωσης είχε καθησυχαστική επίδραση στις αγορές και πρόσθεσε ότι «δεν θα έπρεπε να διακινδυνεύσουμε αυτή την επιτυχία».
Επίσης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, ο Όλι Ρεν απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι το μήνυμα που δόθηκε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η αυστηρή πολιτική λιτότητας: «Ενώπιον ενός μέσου όρου χρέους στο 90% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν βλέπω περιθώριο να εγκαταλείψουμε τον δρόμο της δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Δε λύνουμε τα προβλήματα ανάπτυξης προσθέτοντας νέα χρέη στα ήδη υπάρχοντα».

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=501133 

________________________________________

ο Ρεν δείχνει στην ΟΝΕ το δρόμο της διάλυσης; ύστερα από όσα έγιναν με την Ελλάδα;
μπα,εντείνονται οι πιέσεις και η προπαγάνδα

αύριο είναι από τις μέρες που πρέπει να βγει απόφαση για τη Κυπρο και οφείλει η νέα τους κυβέρνηση να ενδώσει κάπως περισσότερο από ότι υπολόγιζε

τα υπόλοιπα αντιφατικά που σημειώνει είναι για να μπορούν να γράφονται σεντόνια από όλες τις πλευρές


No comments: