10.3.13

Με Ρέσλερ και Μπρούντερλε στις εκλογές

Στο συνέδριο των γερμανών Φιλελευθέρων ο Ράινερ Μπρούντερλε έλαβε και επίσημα το χρίσμα του βασικού υποψηφίου του κόμματος για τις ομοσπονδιακές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.
Εκλέγοντας άτομα στο προεδρείο του κόμματος που ήταν σε θέση να πετύχουν καλά αποτελέσματα στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις στα κρατίδια, το Φιλελεύθερο Κόμμα ελπίζει να ανατρέψει την αρνητική εικόνα σε παγγερμανικό επίπεδο. Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να βλέπουν το FPD κάτω από το όριο του 5% που πρέπει να ξεπεράσει ένα κόμμα για να εκπροσωπηθεί στην γερμανική βουλή.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος Φίλιπ Ρέσλερ που εξασφάλισε το 86 % των ψήφων αλλά και ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων στις βουλευτικές εκλογές, Ράινερ Μπρούντερλε, έδωσαν μια γεύση της τακτικής που θα ακολουθήσουν ενόψει των εκλογών.

Διαφοροποίηση από την CDU


Οι δυο πολιτικοί θα ηγηθούν του προεκλογικού αγώνα των Φιλελευθέρων
Αυτό σημαίνει, προπαντός, διαφοροποίηση από τον άλλο κυβερνητικό εταίρο, τους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Α. Μέρκελ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα φοροελαφρύνσεων, στην καθιέρωση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων, την διπλή υπηκοότητα αλλά και σε μια αυστηρή πολιτική όσο αφορά τη δημοσιονομική πολιτική στην ευρωζώνη.

Στην ομιλία του το πρωί της Κυριακής ο επικεφαλής της Κ. Ο. Ράινερ Μπρούντερλε τάχθηκε κατά της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της ιταλικής κρίσης χρέους. «Η ΕΚΤ γνωρίζει, ότι δεν πρέπει να γίνει συνεργείο επισκευών για ανεπιθύμητα εκλογικά αποτελέσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την Γαλλία, ο κ. Μπρούντερλε προειδοποίησε ότι λόγω της οικονομικής πτώσης η χώρα διατρέχει τον κίνδυνο μιας, όπως την χαρακτήρισε, “μεγαλειώδους συντριβής”. Το κόμμα του, διαβεβαίωσε ο φιλελεύθερος πολιτικός, θα επιδιώξει να αποτρέψει μια στοχευμένη υποτίμηση του ευρώ και θα παλέψει για ένα σταθερό νόμισμα.

http://www.dw.de/%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%BB%CE%B5%CF%81-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BB%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82/a-16662034


Παρίσι να παραβιάσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο


Η Γερμανία δεν πρέπει να επιτρέψει στη Γαλλία να παραβιάσει τους κανόνες της ΕΕ για το χρέος, δήλωσε σήμερα ο εταίρος του συνασπισμού της καγκελαρίου Αγκελας Μέρκελ, Ράινερ Μπρούντερλε και προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην αγοράζει κρατικά ομόλογα για την αντιμετώπιση των ατελέσφορων εκλογών στην Ιταλία.
Μπρούντερλε: Να μην αφήσουμε το Παρίσι να παραβιάσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο
"Η ανακοίνωση του σοσιαλιστή προέδρου της Γαλλίας ότι θα αναλάβει περισσότερο χρέος από ότι επιτρέπεται δεν πρέπει να οδηγήσει σε μια παραβίαση του Δημοσιονομικού Συμφώνου της ΕΕ", δήλωσε σε συνέδριο του κόμματος ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των "Ελεύθερων Δημοκρατών", Ράινερ Μπρούντερλε.
"Τουλάχιστον, δεν θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τη Γαλλία για το θέμα αυτό", τόνισε. "Πρέπει να προσέξουμε, γιατί αυτοί που τάσσονται υπέρ της παραβίασης του Δημοσιονομικού Συμφώνου είναι για μια ακόμη φορά εδώ".
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας παραδέχτηκε τον περασμένο μήνα ότι δεν θα μπορέσει να φέρει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ, όπως το είχε ελπίσει.
Ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η Γαλλία θα ζητήσει από τους Εταίρους της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα επιπλέον έτος για την επίτευξη του στόχου του 3% για το έλλειμμα.
Ο Μπρούντερλε ζήτησε επίσης από την ΕΚΤ να αποφύγει ένα νέο γύρο αγορών κρατικών ομολόγων για την αντιμετώπιση των ατελέσφορων εκλογών στην Ιταλία τον περασμένο μήνα που έχουν προκαλέσει ανησυχία στις αγορές.
"Είμαι σίγουρος ότι η ΕΚΤ γνωρίζει ότι δεν μπορεί να είναι η υπηρεσία επισκευών για τα λάθος αποτελέσματα των εκλογών", τόνισε.
Ο Μπρίντερλε, ο οποίος έχει επιλεγεί να ηγηθεί της εκστρατείας του κομματός του για τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Φίλιπ Ρέσλερ που προειδοποίησε κατά των προσπαθειών υποτίμησης του ευρώ.
Δεν υπάρχει ακόμη νομισματικός πόλεμος, είπε ο Μπρούντερλε, όμως μια σκόπιμη πολιτική επιζήτησης φθηνού χρήματος θα οδηγήσει ξανά στις φούσκες.
"Θέλουμε ένα ισχυρό ευρώ", δήλωσε τέλος στους συμμετέχοντες στο συνέδριο του κομματός του.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63794986

No comments: