1.3.13

Τραγωδία: Δύο φοιτητές νεκροί, τρεις ακόμη σε κώμα από αναθυμιάσεις

Ανείπωτη είναι η τραγωδία που συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα, με δύο νέα παιδιά να έχουν χάσει τη ζωή τους κι ακόμη τρία να βρίσκονται στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.
Ο θάνατος των δυο άτυχων φοιτητών προήλθε, κατά πάσα πιθανότητα, από μονοξείδιο του άνθρακα το οποίο και εισέπνευσαν από το αυτοσχέδιο μαγκάλι που είχαν ανάψει, σύμφωνα και με τα ευρήματα του ιατροδικαστή ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή στις σορούς των δυο νέων, ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη αλκοόλ. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο ιατροδικαστής, συνολική εικόνα για τα αίτια του θανάτου θα υπάρχει μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων.
Όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες, τα πέντε νεαρά άτομα βρισκόταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι, όπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες- προκειμένου να ζεσταθούν.
Σύμφωνα με το onlarissa.gr, όλοι οι φοιτητές βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα, στη συνοικία της Φιλιππούπολης, επί της οδού Παπαζαχαρίου. Το σπίτι νοίκιαζαν οι δύο φοιτητές ενώ οι άλλοι τρεις ήταν επισκέπτες.
Φίλη τους που τους αναζητούσε τις τελευταίες ώρες, πήγε στο διαμέρισμα και με τη βοήθεια της σπιτονοικοκυράς μπήκε στο χώρο όπου βρίσκονταν οι πέντε νεαροί. Οι δύο είχαν αφήσει ήδη την τελευταία τους πνοή, ενώ οι άλλοι τρεις ήταν σε άσχημη κατάσταση, πιθανότατα από τις αναθυμιάσεις.

Ένας γιατρός που έμενε κοντά, έδωσε τις πρώτες βοήθειες στους νεαρούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μία φίλη τους πήγε στο σπίτι, προκειμένου να τους επισκεφθεί αλλά αν και χτυπούσε επίμονα το κουδούνι δεν άνοιγαν. Τελικά όταν η πόρτα άνοιξε με το κλειδί της σπιτονοικοκυράς αντίκρισαν μέσα τους πέντε αναίσθητους νεαρούς, οι δύο εκ των οποίων ήταν ήδη νεκροί, όπως διαπιστώθηκε.
Οι υπόλοιποι τρεις, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται οι δυο σε κωματώδη και ο ένα σε ημικωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λάρισας.
Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και τα αίτια για την τραγωδία ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας αλλά πιθανότατα οι αναθυμιάσεις να δηλητηρίασαν τα παιδιά.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113001858

No comments: