6.3.13

Μπλόκο από Καρδινάλιους: Δεν ψηφίζουμε αν δε δούμε το μυστικό πόρισμα

Στον απόηχο των οικονομικών και σεξουαλικών σκανδάλων που έχουν προκαλέσει τριγμούς στο Βατικανό μετά την παραίτηση του Πάπα, αρκετοί Καρδινάλιοι με προεξάρχοντες του Βραζιλιάνους αρνούνται να συμμετέχουν στην εκλογή του νέου Πάπα προτού αποκτήσουν ευρεία γνώση για το σκάνδαλο Vatileaks και το μυστικό πόρισμα που παρέδωσαν στον Βενέδικτο 16ο τρεις έμπιστοι του Καρδινάλιοι.
Πληροφορίες από τη Ρώμη αναφέρουν ότι οι πέντε Βραζιλιάνοι Καρδινάλιοι εκτιμούν ότι είναι λογικό να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στα σκοτάδια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προτού εκλέξουν τον επόμενο Ποντίφικα, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία της Αγίας Εδρας.
«Θεωρώ πως είναι δίκαιο κι αναγκαίο να μάθουμε αυτές τις πληροφορίες προτού εκλέξουμε τον διάδοχο του Βενέδικτου του 16ου» είπε ο Καρδινάλιος Ρεϊμούντο Νταμασένο πρόεδρος της Επισκοπικής Συνόδου της Βραζιλίας, ενώ με τα λόγια του συμφωνούν και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Βραζιλίας , ασκώντας με αυτό τον τρόπο πιέσεις προς το Βατικανό.
Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, από την άλλη πλευρά παραδέχθηκε πως είναι φυσιολογικό να επιθυμούν κάποιοι να μάθουν πληροφορίες για τα σκάνδαλα που κλυδωνίζουν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ωστόσο, επισήμως κανένας δεν πρόκειται να μάθει κάτι παραπάνω.
Κάτω από αυτές τις εξελίξεις ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ενημέρωσης των Καρδιναλίων εντός κλειστών θυρών, ωστόσο, θεωρείται απίθανο να βγουν στο φως της δημοσιότητας περαιτέρω πληροφορίες.

http://www.sofokleousin.gr/archives/126725.html

No comments: