6.3.13

Ίδρυμα Σόρος: Δεν χρηματοδοτούμε εμείς τον Τσίπρα

Κατηγορηματική διάψευση έκανε ο διευθυντής του ιδρύματος Σόρος INET αναφορικά με τα τελευταία δημοσιεύματα γερμανικού εντύπου ότι ο μεγαλοεπενδυτής χρηματοδότησε το ταξίδι και την εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Κολούμπια όπου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το ίδρυμα δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του.
Σε πλήρη διάψευση της φημολογίας που δημιούργησε η γερμανική εφημερίδα «Wirtschafts-Woche» προχώρησε o διευθυντής επικοινωνίας του ΙΝΕΤ Eric Weiner στην ιστοσελίδα tvxs.gr όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Αυγή» . Το δημοσίευμα το οποίο αναπαρήγαγαν και «Τα Νέα» κατηγορούσε τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ως χρηματοδοτούμενους από τον Τζορτζ Σόρος.
Ο κ. Weiner, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «το ΙΝΕΤ δεν πλήρωσε οτιδήποτε για αυτή την εκδήλωση ή την επίσκεψη των προσκεκλημένων και δεν διατηρεί τους παραμικρούς δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι ο διευθυντής των ερευνητικών προγραμμάτων του think tank Thomas Frguson με επιστολή του στην γερμανική εφημερίδα, επεσήμανε ότι τα έξοδα του ταξιδιού του κ. Τσίπρα ανέλαβε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.iefimerida.gr/news/93672/%CE%AF%CE%B4%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1

No comments: