10.3.13

Γιούνκερ: Βαθιές πληγές στην Ελλάδα από την γερμανική πολιτική

«Ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι από την γερμανική πολιτική επιτέθηκαν στην Ελλάδα όταν εισήλθε στην κρίση, έχει αφήσει στη χώρα βαθιές πληγές» τονίζει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus, το οποίο κυκλοφορεί τη Δευτέρα.
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Ο Γιούνκερ αναφέρει όμως, ότι τον τρόμαξαν εξίσου τα πανό στην Αθήνα με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να φορά ναζιστική στολή. Ξαφνικά –λέει- ήλθαν στην επιφάνεια εχθρικά συναισθήματα, που θα νόμιζε κανείς ότι είχαν εκλείψει οριστικά. Επιπλέον, και ο ιταλικός προεκλογικός αγώνας ήταν σε μεγάλο βαθμό αντιγερμανικός και ως εκ τούτου αντιευρωπαϊκός», επισημαίνει.

Και καλεί τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, καθώς, διαφορετικά, όπως λέει, «θα δινόταν στις αγορές ένα εντελώς λανθασμένο μήνυμα», ενώ επαναλαμβάνει πως «η ενωμένη Ευρώπη αποτελεί τη μόνη ευκαιρία για την ήπειρο».

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου απορρίπτει τόσο τον σκεπτικισμό, όσο και την στροφή στο εθνικό συμφέρον, σε ότι αφορά το κοινό νόμισμα. «Για τη γενιά μου το κοινό νόμισμα αποτέλεσε μία πολιτική ειρήνης. Σήμερα, ωστόσο, βλέπω, με μια κάποια θλίψη, ότι στην Ευρώπη πολλοί "χάνουν το δρόμο" σε "μικρές" σκέψεις εθνικού συμφέροντος.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=349582

No comments: