4.3.13

Eurogroup: Χωρίς απόφαση σήμερα για Κύπρο (τέλη Μάρτη;)

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν συμφώνησαν στις λεπτομέρειες του πακέτου διάσωσης της Κύπρου, αλλά δεσμεύονται να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία ως τα τέλη Μαρτίου, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

"Η ανακοίνωση του Eurogroup θα αναφέρει ότι η συμφωνία αναμένεται στα τέλη Μαρτίου, αλλά ότι δεν υπάρχει πρόοδος για το σχεδιασμό του προγράμματος" σημείωσε ο αξιωματούχος.


Φινλανδή ΥΠΟΙΚ: Στο επίκεντρο του Eurogroup η Ιταλία
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία θα είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα του Eurorgoup, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Jutta Urpilainen.

"Πιστεύω ότι η μετεκλογική κατάσταση στην Ιταλία θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της σημερινής συζήτησης" ανέφερε η κ. Urpilainen. "Ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα σχηματιστεί γρήγορα και ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει τη μεταρρύθμιση των κοινωνικών της δομών και να επιδιορθώσει την οικονομία της" πρόσθεσε.


Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Θα ζητήσουμε επιμήκυνση δανείων
H Iρλανδία επιθυμεί την επιμήκυνση των δανείων διάσωσης που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 15 έτη, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Michael Noonan.

"Η μικρότερη περίοδος ωρίμανσης είναι τα πέντε έτη και φθάνει ως τα είκοσι, οπότε ζητάμε μια μέση επιμήκυνση κατά 15έτη" ανέφερε ο κ. Noonan.

Ο κ. Noonan ανέφερε ότι δεν περιμένει να υπάρξουν αποφάσεις για την Ιρλανδία στο σημερινό Eurogroup.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/761475/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: