4.3.13

Στο 20% ανεβάζει η τρόικα την αναβαλλόμενη φορολογία για τις τράπεζες

«Φώς στο βάθος του τούνελ» για την αύξηση του ποσοστού της αναβαλλόμενης φορολογίας βλέπουν οι τραπεζίτες από τις επαφές που είναι σε εξέλιξη συνεχώς τις τελευταίες ημέρες με το τεχνοκρατικό κλιμάκιο της τρόικας για τις τράπεζες. Η Τρόικα δεν δείχνει καμία διάθεση να αλλάξει τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης και όπως όλα δείχνουν, το μοναδικό κέρδος για τις τράπεζες θα είναι η αύξηση του αναβαλλόμενου φόρου και μια μικρή άτυπη παράταση μερικών εβδομάδων στο χρόνο των αυξήσεων κεφαλαίου.
Συγκεκριμένα, για την αναβαλλόμενη φορολογία (συμψηφισμός μελλοντικών φορολογικών υποχρεώσεων με ζημιές) η Τρόικα πείθεται να αυξήσει το ποσοστό του αναβαλλόμενου φόρου στο 20%, από 10% που ισχύει σήμερα. Πέραν αυτού δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για υποχωρήσεις και μάλιστα οι εκπρόσωποι της Τρόικας πιέζουν ώστε να γίνουν οι αυξήσεις κεφαλαίου το ταχύτερο δυνατόν.
Υπό τις συνθήκες αυτές η Alpha Bank θα ανοίξει πρώτη το χορό των αυξήσεων και πιθανότατα η αύξηση θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαΐου. Θα ακολουθήσει η Τράπεζα Πειραιώς και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο. Έπεται η Εθνική Τράπεζα, στα μέσα Ιουλίου. Το κλιμάκιο της Τρόικας είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών. Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη πήγε στην Εθνική και την Παρασκευή σε Αlpha, Eurobank και Πειραιώς.
Η αναβαλλόμενη φορολογία αφορά το ποσοστό των ζημιών από το PSI, το οποίο μπορεί να συμψηφιστεί με φόρους που πρόκειται να πληρωθούν για μελλοντικά κέρδη. Το ποσό το οποίο συμψηφίζεται μετρά αυτόματα στα κύρια εποπτικά κεφάλαια (core tier 1) και κατ΄ επέκταση μειώνει αναλόγως τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

http://www.newmoney.gr/article/4593/sto-20-anevazei-i-troika-tin-anavallomeni-forologia-gia-tis-trapezes

________________________________________

Αυτή είναι η πραγματική επαναδιαπραγμάτευση!!!
Τους έχουμε!!!

No comments: