8.3.13

NYT: Η κρίση φέρνει ευκαιρίες στην κτηματαγορά

Μεγάλες ευκαιρίες στην ελληνική αγορά ακινήτων διαπιστώνει δημοσίευμα των New York Time. «Η βαθιά ύφεση έχει επιφέρει σοβαρό αντίκτυπο στην ελληνική αγορά ακινήτων» αναφέρει το δημοσίευμα.

Επικαλείται μάλιστα τον κ. Θεολόγο Μπόσδα, διευθύνοντα σύμβουλο της Engel & Völkers Athens North, ο οποίος αναφέρει ότι οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα έχουν υποχωρήσει κατά 35%-50%. Αναφέρει ότι την περίοδο 2002-2008 περίπου 150.000 ακίνητα πωλούνταν στην Ελλάδα ετησίως. «Το 2011 όμως, που είναι και τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, πουλήθηκαν μόλις 11.000 ακίνητα» δήλωσε και συμπλήρωσε: «έτσι η αγορά συρρικνώθηκε κατά 95%».

«Κατά συνέπεια, η Ελλάδα είναι το τέλειο μέρος για τους αγοραστές, καθώς μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση των τιμών ενώ «η ρευστότητα είναι βασιλιάς» σχολιάζουν οι NYT. Ο κ. Μπόσδας αναφέρει ότι οι αγορές ακινήτων στην Ελλάδα είναι κυρίως από τις χώρες της ΕΕ και της Βορείου Αμερικής.

Ο δικηγόρος Κώστας Δοκιμάκης με έδρα στη Σύρο, επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους αγοραστές, κυρίως Γάλλους και Γερμανούς για κατοικίες σε νησιά, αλλά και Ρώσους που ενδιαφέρονται κυρίως για την περιοχή της Κρήτης. Η Μύκονος πάντως, προσελκύει αγοραστικό ενδιαφέρον από όλα τα μέρη του κόσμου, δηλώνει.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/762418/Article.aspx

No comments: