4.3.13

Tρόικα προς Μανιτάκη: Θα επανέλθουμε

Είδαν, άκουσαν και αποχώρησαν χωρίς να θέσουν το «καυτό» θέμα των απολύσεων στο δημόσιο.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών περισσότερο ενημερώθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητική Μεταρρύθμισης παρά τοποθετήθηκαν για την μείωση του αριθμού των δημοσιών υπαλλήλων.

Στην τρίωρη συνάντηση που είχαν με τον Α. Μανιτάκη, η τρόικα προτίμησε να ακούσει το σχέδιο και τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η κυβέρνηση για το θέμα της κινητικότητας αλλά και τη μέχρι τώρα πορεία των μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ο αριθμός των διαθεσίμων υπαλλήλων, οι αυτοδίκαιες αργίες, τα οργανογράμματα, η συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων και οι μειώσεις δομών στα υπουργεία, όπως τις έχει αποφασίσει το κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η τρόικα πήρε μαζί της τον φάκελο με τα στοιχεία και το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και νέα συνάντηση προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και αφού πρώτα οι εκπρόσωποι των δανειστών μελετήσουν την κυβερνητική πρόταση.

Δεν αποκλείεται το θέμα να συζητηθεί και στην συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη η τρόικα με τον Πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/761440/Article.aspx

No comments: