27.1.09

Ορκίστηκε ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιθνερ

Ενώπιον του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, και έχοντας λάβει την έγκριση της Γερουσίας, ορκίστηκε τη Δευτέρα ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας Τίμοθι Γκάιθνερ.
Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο Γκάιθνερ δεσμεύτηκε να «ενεργήσει άμεσα» ώστε να ξαναμπούν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε τροχιά ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, από την πλευρά του, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Γκάιθνερ, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να δράσει γρήγορα για την ανάκαμψη της οικονομίας.
«Δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε μια μέρα γιατί καθημερινά η κατάσταση της οικονομίας χειροτερεύει» είπε, αναφερόμενος στις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις που ανακοίνωσαν νωρίτερα πολλές μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις.«Το πρόγραμμά μας, κύριε πρόεδρε, είναι να ενεργήσουμε γρήγορα για να σας βοηθήσουμε να κάνετε αυτό που σας ζήτησε η χώρα» απάντησε ο Γκάιθνερ.
Νωρίτερα, η αμερικανική Γερουσία είχε εγκρίνει τον διορισμό του με 60 ψήφους υπέρ, έναντι 34 κατά.
Οι Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούσαν στον διορισμό του λόγω των παραλείψεων που διαπιστώθηκαν στη φορολογική του δήλωση. Ωστόσο, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, ο Γκάιθνερ είχε ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας πως τα λάθη δεν ήταν σκόπιμα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

No comments: