26.1.09

FPK: Ξεκινά κάλυψη για ελληνικές τράπεζες

Κάλυψη των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς και EFG Eurobank ξεκινά με έκθεσή της στις 26/1 η Fox-Pitt Kelton Cochran Caronia Waller . Για την Alpha Bank δίνει σύσταση "outperform" με τιμή-στόχο τα 7,5 ευρώ, ενώ για την Εθνική Τράπεζα δίνεται σύσταση "in line" με τιμή-στόχο τα 12,5 ευρώ. Για την EFG Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς η σύσταση που δίνεται είναι "underperform", με τις τιμές-στόχους στα 3,6 ευρώ και 5 ευρώ αντίστοιχα.
Ο διεθνής οίκος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι τα μακροοικονομικά ζητήματα ήταν αυτά που κυριάρχησαν τους τελευταίους έξι μήνες, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί. Μεταξύ των τραπεζών, ωστόσο, υπάρχουν ευκρινείς διαφορές όσον αφορά στο προφίλ ρίσκου - απόδοσης, σημειώνει. Η FPK θεωρεί πως το πιο συντηρητικό προφίλ της Alpha Bank θα "προστατέψει" την κερδοφορία από τις αυξημένες απώλειες στον κλάδο των δανείων.
Ο οίκος συνιστά προσοχή όσον αφορά στις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, ιδιαίτερα στη Eurobank και στην Τράπεζα Πειραιώς, λόγω του καταναλωτικού δανεισμού στην Ελλάδα και στην αναδυόμενη Ευρώπη. Αναφερόμενη στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, η FPK σημειώνει μεταξύ άλλων ότι "ο ελληνικός μήνας του μέλιτος έχει τελειώσει" και είναι πλέον απαραίτητο να κοιτάξουμε τις αποτιμήσεις και τη μελλοντική κερδοφορία.
Σημειώνει πως μπορεί οι τραπεζικές μετοχές να προσφέρουν αξία, με βάση το Ρ/Ε, ωστόσο βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο του πτωτικού κύκλου. Θεωρεί πως οι προβλέψεις του consensus για το ROE είναι πολύ υψηλές, ιδιαίτερα εκεί όπου τα κέρδη διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο πίεσης των περιθωρίων στο εσωτερικό και αύξησης των απωλειών από τα δάνεια στο εξωτερικό. Βλέπει τα ROE να υποχωρούν σε μονοψήφιο επίπεδο για το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Fox-Pitt Kelton (FPK) Cochran Caronia Waller είναι επενδυτική τράπεζα, η οποία επικεντρώνει τις δραστηριότητές της στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Διαθέτει γραφεία στις πόλεις Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Χάρτφορντ, Βοστόνη, Χονγκ Κονγκ και Τόκιο.
http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/442977/Article.aspx

No comments: