27.1.09

ΜΒΔΤ: «Αλληλένδετο» το εμπορικό κέντρο με το γήπεδο στο Βοτανικό

Τα όσα υποστηρίζονται περί δήθεν αποσύνδεσης του ζητήματος του εμπορικού κέντρου που κατασκευάζει η Μπάμπης Βωβός από το ζήτημα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού αποτελούν ευφυολογήματα και στερούνται οιουδήποτε νομικού ερείσματος, επισημαίνει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της.

«Τα ζητήματα αυτά είναι εκ της φύσεώς τους αλληλένδετα και τυχόν αρνητική έκβαση του ενός θα έχει αναπόδραστες συνέπειες και για το άλλο», υπογραμμίζει η ΜΒΔΤ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, οι ρυθμίσεις των άρθρων 11 και 12 του ν. 3481/2006 συνάπτονται στενώς και είναι αλληλένδετες με τη συντελεσθείσα άνευ ανταλλάγματος μεταβίβαση τμήματος της ιδιοκτησίας της εταιρείας προς τον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου για την χωροθέτηση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

«Τυχόν ανατροπή της μεταβιβάσεως αυτής θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία εφαρμογής των ρυθμίσεων αυτών», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η απομάκρυνση των ρυπογόνων βιομηχανιών ΕΤΜΑ και ΕΛΛΑΤΕΞ αποτελούσε τον θεμέλιο λίθο του εγχειρήματος της "Διπλής Ανάπλασης".

«Σε συνέχεια της εκφρασθείσας οικονομικής αδυναμίας του Δήμου Αθηναίων να καταβάλει τις απαραίτητες αποζημιώσεις για την απομάκρυνση αυτή και εις εκτέλεσιν του ν. 3481/2006 "για τη Διπλή Ανάπλαση", η εταιρεία μας έχει προβεί μέχρι σήμερα σε πιστοποιημένη από τις δανειοδοτούσες τράπεζες δαπάνη ύψους 125.000.000 ευρώ για την απόκτηση των βιομηχανικών ακινήτων ΕΤΜΑ και ΕΛΛΑΤΕΞ, την κατεδάφιση 127.000 τ.μ. βιομηχανικών εγκαταστάσεων και την ανοικοδόμηση νέου κτιρίου της, μόλις 69.000 τ.μ. με ηπιότερες για το περιβάλλον χρήσεις, μετά και την άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση 56 στρεμμάτων προς τον Δήμο Αθηναίων για την χωροθέτηση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού», αναφέρει η εταιρεία.

Όπως σημειώνει, η χωροθέτηση δε αυτή έχει ως περαιτέρω αποτέλεσμα τη συνακόλουθη ελευθέρωση 17 πολύτιμων στρεμμάτων γης στην πυκνοδομημένη περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Όλες αυτές οι ενέργειες έγιναν τηρώντας κατά γράμμα τις σχετικές διατάξεις του ν. 3481/2006, τονίζει η ΜΒΔΤ και σημειώνει πως σε περίπτωση που ο νόμος αυτός ήθελε κριθεί αντισυνταγματικός, αυτό θα καθιστά αυτοδικαίως άκυρη και οποιαδήποτε μεταβίβαση ή παραχώρηση γης έγινε εξ αιτίας και εις εκπλήρωσήν του.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/27/1621899.htm

No comments: