29.1.09

Αύξηση της ανεργίας στη Γερμανία

Αυξήθηκε κατά 56.000 ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Ιανουάριο, σημειώνοντας αύξηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα και τη μεγαλύτερη από το Μάρτιο του 2005.

Η αύξηση του αριθμού των ανέργων σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση ήταν μεγαλύτερη από την αύξηση κατά 30.000 την οποία ανέμεναν 37 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική σφυγμομέτρηση του Ρόιτερ και ανέβασε τον συνολικό αριθμό στα 3,267 εκατομμύρια, δίνοντας ποσοστό ανεργίας 7,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας.

Τα στοιχεία σε μη εποχικά προσαρμοσμένη βάση - τα οποία συγκεντρώνουν το πολιτικό ενδιαφέρον στη Γερμανία - έδειξαν αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 387.000. Σε αυτή τη βάση, ο συνολικός αριθμός των ανέργων ανήλθε στα 3,489 εκατομμύρια δίνοντας ποσοστό ανεργίας 8,3%.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας Χανς-Γιούργκεν Βάιζε τόνισε ότι «η πτωτική στροφή της οικονομίας πλήττει τώρα την αγορά εργασίας. Η εξέλιξη των τριών βασικών δεικτών της αγοράς εργασίας είναι σε αρνητική κατεύθυνση: η ανεργία αυξάνεται, έχουν μειωθεί οι θέσεις εργασίας με όρους πλήρους απασχόλησης και έχει υποχωρήσει σε αξιοσημείωτο βαθμό η ζήτηση για εργατικά χέρια».

http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/446066/Article.aspx

No comments: