25.2.10

Μαχαίρι στις δαπάνες του ΕΣΥ κατά 1,4 δισ. ευρώ ζήτησε ο πρωθυπουργός

Μειώση των δαπανών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε πως τα χρέη των νοσοκομείων (που έφτασαν τα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2005 έως σήμερα) αποτελούν μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν.
Απευθύνθηκε στους διοικητές και υποδιοικητές των επτά υγειονομικών περιφερειών της Ελλάδας λέγοντάς τους ότι αναλαμβάνουν ένα ΕΣΥ «αν όχι διαλυμένο, σίγουρα αποσαθρωμένο», επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία «δεν θέλησε να συγκρουστεί με ορισμένα συμφέροντα».
Ο πρωθυπουργός ζήτησε πλήρη καταγραφή της κατάστασης και λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, με στόχο την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας.
«Πρέπει να τελειώνουμε με τα φακελάκια και τις σπατάλες που εξοργίζουν τον Έλληνα πολίτη χωρίς να φταίει» είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να παρέχει καλύτερες συνθήκες και να αναβαθμίσει το ΕΣΥ.
Newsroom ΔΟΛ

No comments: