25.2.10

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την αγορά εργασίας ύψους $15 δισ.

Νομοσχέδιο ύψους 15 δισ. δολαρίων, ψηφίστηκε από την Γερουσία των ΗΠΑ, προκειμένου να ενισχυθεί η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 70 ψήφους υπέρ και 28 κατά και αναμένεται να διασώσει ή να δημιουργήσει περίπου 1,3 εκατ. θέσεις εργασίας.

Το νομοσχέδιο αφορά φορολογικές διευκολύνσεις για εργοδότες που προσλαμβάνουν νέους υπαλλήλους που είναι άνεργοι τουλάχιστον 60 ημέρες, μέτρο που αναμένεται να παρακινήσει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να ξεκινήσουν τις προσλήψεις.

Οι εργοδότες δεν θα καταβάλουν για το υπόλοιπο του 2010 το μερίδιο που τους αναλογεί στην Κοινωνική Ασφάλιση για κάθε νέο υπάλληλο που ανταποκρίνεται στο κριτήριο των 60 ημερών, ενώ αν ο υπάλληλος παραμείνει η επιχείρηση θα λάβει επιπλέον φορολογική πίστωση 1.000 δολαρίων.

Τα υπόλοιπα μέτρα του νομοσχεδίου περιλαμβάνουν βελτίωση της πρόσβασης των μικρών επιχειρήσεων σε κεφάλαια, επέκταση των επιδοτήσεων για επισκευές δρόμων και γεφυρών και επέκταση προγραμμάτων επιδότησης για τις τοπικές κυβερνήσεις προκειμένου να αποκτήσουν κεφάλαια για έργα υποδομών.

http://www.capital.gr/News.asp?id=914302

No comments: