26.2.10

Μείωση του πληθωρισμού τον Ιανουάριο

Μείωση από 2,6% σε 2,3% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 0,9% το Δεκέμβριο σε 1% τον Ιανουάριο ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,1%. Στην ΕΕ ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 1,5% σε 1,7% ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,8%.

Στην ΕΕ ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 1,5% σε 1,7% ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,8%.

Τον Ιανουάριο, τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στη Λετονία (-3,3%), την Ιρλανδία (- 2,4%) και την Εσθονία (-1%) και τα υψηλότερα στην Ουγγαρία (6,2%), τη Ρουμανία (5,2%) και την Πολωνία (3,9%).

Σε σχέση με το Δεκέμβριο ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Ιανουάριο σε δεκαεπτά κράτη μέλη, παρέμενε αμετάβλητος σε ένα κράτος μέλος και μειώθηκε σε εννέα κράτη μέλη.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1782644

________________

Πληθωρισμός ίσον ανάπτυξη, εμείς όχι και από τα δύο στα χαρτιά - ακόμα η αύξηση της τιμής της βενζίνης δεν έχει περάσει στον πληθωρισμό.

Με ανυπομονησία θα περιμένω τα στοιχεία Μαρτίου τον Απρίλιο ώστε να επιβεβαιωθεί ακόμα μια φορά ότι στην Ελλάδα απολαμβάνουμε αυξημένες τιμές με χαμηλό πληθωρισμό... μάλιστα αυτή τη φορά θα απολαύσουμε πληθωρισμό κόστους εν μέσω γενικότερου αποπληθωρισμου (ύφεσης) και αποπληθωρισμού δανείων.

Καλά να είμαστε...

No comments: