26.2.10

FT: Απρόθυμες οι γερμανικές τράπεζες να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα

Εκτός του επόμενου γύρου έκδοσης ελληνικών κρατικών ομολόγων αναμένεται να μείνουν οι δυο σημαντικότερες γερμανικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στις αγορές κρατικών τίτλων, η Eurohypo και η Hypo Real Estate, σύμφωνα με τους Financial Times Deutschland.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη τράπεζες και πηγές, απρόθυμη να επενδύσει νέα κεφάλαια στην Ελλάδα εμφανίζεται και η Deutsche Postbank, ενώ η Deutsche Bank επιθυμεί να συμμετάσχει μόνο ως επενδυτική τράπεζα σε δημοπρασίες ελληνικών ομολόγων, χωρίς να αγοράζει η ίδια ελληνικούς τίτλους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες Landesbanken, όπως η BayernLB και η Landesbank Baden-Wuerttemberg, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Πηγές όμως της Landesbanken ανέφεραν ότι δύσκολα θα φαντάζονταν επενδύσεις σε ελληνικούς κρατικούς τίτλους.

Η δεύτερη έκδοση ομολόγων του έτους από το ελληνικό Δημόσιο πιθανόν να πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου. Η χώρα θα πρέπει να αντλήσει περίπου 20 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τίτλους που λήγουν τον Απρίλιο και το Μάιο.

Πηγή: Reuters

No comments: