28.9.10

Π. Γεννηματάς: «Υπό αναθεώρηση εντός κι εκτός Ελλάδας το μνημόνιο»

«Απελπιστικά δύσκολη» χαρακτήρισε τη θέση της Ελλάδας την παρούσα χρονική στιγμή ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Υπογράμμισε εξάλλου την ανάγκη ενεργούς συμμετοχής των πολιτών «προς την κατεύθυνση της αναζήτησης των καλύτερων, δυνατόν, διαχειριστών της δυσκολότερης συγκυρίας στην μεταπολεμική μας ιστορία».
Αναφορικά με την έως τώρα εφαρμογή του μνημονίου, ο κ. Γεννηματάς ανέφερε: «Με την έναρξη του φθινοπώρου είναι σαφές ότι αναθεωρούνται όλα τα προγράμματα και όλοι οι στόχοι. Το ίδιο το μνημόνιο βρίσκεται υπό αναθεώρηση μέσα και έξω από την Ελλάδα». Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι «θα έχουμε σημαντικές μεταβολές, έτσι ώστε να ενσωματωθεί το μέγεθος του προβλήματος μέσα στο μνημόνιο και θα παραταθεί ο χρόνος επιτεύξεως των στόχων».
Εστιάζοντας στο ρόλο των πολιτών στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο επίτιμος αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ τόνισε ότι «οι ευθύνες τους είναι μεγάλες. Ναι μεν είναι τα θύματα μιας απελπισμένης προσπάθειας να συγκεντρωθούν χρήματα, στον βαθμό όμως που υφίστανται αυτή την, άδικη εν πολλοίς, αφαίμαξη, έχουν την υποχρέωση να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους ως πολίτες και ως φορολογούμενοι και να αναζητήσουν, για την ερχόμενη πενταετία, την καλύτερη δυνατή κυβέρνηση που θα υπερασπίσει την αποτελεσματικότητα και την εθνική αξιοπρέπεια».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1872843

No comments: