8.6.11

ΧΑ @ -2,9% στις 1.259 @ με τζίρο ..€79

η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά αισθάνεται την πίεση του χρόνου που χάνεται και των εξελίξεων που μπορεί να αποδειχθούν έως και απρόβλεπτες και διολισθαίνει σε χαμηλότερα επίπεδα, με κύριο εκφραστή της τάσης τον Τραπεζικό κλάδο και μερικές ακόμα μετοχές του 20αρη.

Εξαιρετικά χειρότερη η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου οι αποτιμήσεις συνεχίζουν να διαλύονται με ελάχιστες συναλλαγές, σαφέστατη ένδειξη παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος.

Ακόμα και η είδηση σύμφωνα με την οποία αναμένονται αλλαγές στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, με το 34% του ΟΠΑΠ και το 21% του Ελ. Βενιζέλος να εντάσσονται στον τρέχοντα χρόνο, αντιμετωπίστηκε με σημαντική επιφυλακτικότητα και σημαντικές απώλειες για την μετοχή του Οργανισμού Προγνωστικών. 

Ο τίτλος του ΟΠΑΠ γύρισε σε επίπεδα τιμών Σεπτεμβρίου 2010 και πιθανόν να βάλει σε δοκιμασία το τεχνικό και ψυχολογικό όριο των 11,00 ευρώ.

Όμως και οι υπόλοιπες προς αποκρατικοποίηση εισηγμένες δεν είχαν καλύτερη τύχη, τόσο από πλευράς ημερήσιας μεταβολής, όσο και από πλευράς όγκου συναλλαγών.

Έτσι ο ΟΛΠ (αποκρατικοποιείται έως το 75%) έκλεισε με απώλειες 0,34% και όγκο 6520 τεμ., ο ΟΛΘ (επίσης αποκρατικοποιείται έως το 75%) έκλεισε με απώλειες 2,61% και όγκο 538 τεμ., ενώ στον ίδιο αρνητικό βηματισμό και η ΕΥΑΘ (μετοχοποιείται έως το 40%) που έκλεισε με απώλειες 1,20% και όγκο συναλλαγών 1573 τεμ.

ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο χαμηλό ημέρας, καθώς μέσω των δημοπρασιών στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Αγροτική, Κύπρου, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, MPB, MIG και πολύ κοντά σε αυτό οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν και Εθνική.

Από το ταμπλό του FTSE, αμετάβλητος διεσώθη ο τίτλος της Coca-Cola.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για Αγροτική (-9,09%), Alpha Bank (-7,65%), Ελλάκτωρα (-6,77%) και MPB (-6,06%). Απώλειες μεγαλύτερες του 5% για Βιοχάλκο και Τιτάνα και του 4% για ΟΠΑΠ, Κύπρου, Πειραιώς, Eurobank, MIG. Με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι ΔΕΗ, Ελ. Πετρέλαια, Motor Oil, Jumbo, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Εθνική και Ταχ. Ταμιευτήριο.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και έκλεισε στις 1258,97 μονάδες με απώλειες 2,94%, ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 79,5 εκατ. από τα οποία τα 6,7 αφορούσαν “πακέτα”.  

http://www.euro2day.gr/ase/market_comment/151/articles/643709/ArticleMarketComment.aspx

No comments: