22.6.11

IIF: Άτυπες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση (οι διαμεσολαβητές - DB)

Συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση και άλλους διεθνείς φορείς είχε το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), αλλά σε ανεπίσημη βάση, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής Handelsblatt την Τρίτη, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε έχουν ζητήσει από το IIF να εξετάσει τις δυνατότητες για μια μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του IIF τόνισε ότι στις συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα δεν έχει προταθεί η επίσημη συμμετοχή του IIF στην διαμόρφωση της πολιτικής, παρόλο που επιβεβαίωσε ότι ο γενικός διευθυντής του IIF Charles Dallara βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

"Kάτω από την ηγεσία του Charles Dallara, η διοίκηση του οργανισμού συμμετέχει εδώ και καιρό σε συζητήσεις και επαφές με αρκετά από τα εμπλεκόμενα μέρη στην ελληνική κρίση, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής κυβέρνησης, τα μέλη του IIF και διεθνείς φορείς" ανέφερε ο εκπρόσωπος του IIF.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/645602/Article.aspx

The euro area wants to include the Institute of International Finance, a worldwide association of private banks, in the talks about a rescheduling of Greek debt repayments, Handelsblatt reported, citing unidentified diplomats.
The euro region wants the IIF, who’s chair is Deutsche Bank AG Chief Executive Officer Josef Ackermann, to review possibilities for a rollover of Greek bonds, the newspaper said in a preview of an article for tomorrow’s edition.

http://www.bloomberg.com/news/2011-06-21/euro-area-seeks-iif-inclusion-in-greece-talks-handelsblatt-says.html


2 comments:

Κυριάκος said...

Το δουλεύουν το σενάριο οι Γερμανοί. Ωραία πράγματα.

geokalp said...

εάν πρόσεξες η είδηση που αναδημοσιεύθηκε είναι από ροιτερς και ΔΕΝ γράφει DB - όπως το γράφει το bloomberg