18.10.11

Moody΄s: Υπό πίεση το σταθερό outlook της Γαλλίας

Υπό πίεση βρίσκεται η τριπλή αξιολόγηση ΑΑΑ της Γαλλίας, όπως αναφέρει η Moody’s.

Ο οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε πως τους επόμενους τρεις μήνες θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί το outlook της χώρας, με βάση την πρόοδο της κυβέρνησης στην εφαρμογή των απαιτούμενων οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, και παράλληλα με οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη στις αγορές.

Στην ετήσια έκθεσή της για τη Γαλλία, η Moody΄s αναφέρει πως η αξιολόγηση ΑΑΑ αντανακλά τη δυναμική της οικονομίας της χώρας, την «ευρωστία των οργανισμών της» και την οικονομική δυναμική της κυβέρνησης.

Ωστόσο, η Moody΄s επισημαίνει πως το τελευταίο έχει αποδυναμωθεί όπως έχει συμβεί και αλλού στην Ευρωζώνη, καθώς οι μετρήσεις του χρέους επιδεινώθηκαν εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Επιπλέον, η Moody΄s τονίζει στην έκθεσή της ότι η Γαλλία μπορεί να αντιμετωπίσει διάφορες προκλήσεις τους προσεχείς μήνες, όπως είναι η πιθανή ανάγκη στήριξης άλλων κρατών ή του δικού της τραπεζικού συστήματος, κάτι το οποίο θα επιφέρει ενδεχόμενες σημαντικές υποχρεώσεις στον κρατικό ισολογισμό.

Όσον αφορά την οικονομία της Γαλλίας, ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει πως η ανάπτυξη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στηρίχθηκε στο μέγεθος της οικονομίας καθώς και στην υψηλή παραγωγικότητα. Αυτοί οι παράγοντες δίνουν στη Γαλλία «άφθονη δυνατότητα να απορροφά σοκ», ωστόσο οι αδύναμες προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης ενδέχεται να ασκήσουν πιέσεις στην απόδοση της οικονομίας της χώρας μεσοπρόθεσμα.

Baroin: Δεν κινδυνεύει η τριπλή αξιολόγηση ΑΑΑ της Γαλλίας



http://www.capital.gr/News.asp?id=1306555

No comments: