29.11.11

Ψάχνουν αδήλωτα πολιτικών

"Φωτιές" άναψε στη Βουλή δήλωση Ελβετού βουλευτή, ελληνικής καταγωγής, ότι πολλοί βουλευτές έχουν λογαριασμούς και είναι φοροφυγάδες

Βουλευτές που ενδεχομένως έχουν βγάλει αδήλωτα χρήματα στην Ελβετία αναζητεί η επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών
Βουλευτές που ενδεχομένως έχουν βγάλει αδήλωτα χρήματα στην Ελβετία αναζητεί η επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών
Φοροφυγάδες βουλευτές που έχουν βγάλει αδήλωτα χρήματα στο εξωτερικό αναζητεί η αρμόδια επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής. Το θέμα ανέκυψε ύστερα από δήλωση στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega "Ερευνα" με τον Παύλο Τσίμα του Ελβετού βουλευτή (ελληνικής καταγωγής) Ιωσήφ Ζησιάδη ότι "οι πιο πολλοί βουλευτές, δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ, έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία".
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλή Φ. Πετσάλνικο, "ήδη στις 15.11.2011 ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, Βαγγέλης Αργύρης, έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, με την οποία ζητεί κάθε διαθέσιμο στοιχείο για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών". Τονίζεται δε ότι "όπου κριθεί απαραίτητο, θα γίνουν επανέλεγχοι των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών". Σε συζήτηση με δημοσιογράφους χθες, ο κ. Πετσάλνικος μάλιστα είπε ότι επικοινώνησε με τον Ελβετό βουλευτή, ο οποίος δεν θυμόταν πως τα είχε πει στην εκπομπή.
Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε το συγκεκριμένο βίντεο και είπε πως θα επικοινωνήσει ξανά μαζί του προκειμένου να του ζητήσει -αν έχει- να του δώσει περαιτέρω στοιχεία ή αλλιώς να δώσει εξηγήσεις για τα λεγόμενά του. Για το θέμα κατέθεσαν χθες ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές της ΝΔ Γ. Γιακουμάτος και Κ. Τζαβάρας.
Συνέντευξη
Οι ερωτώντες βουλευτές παραθέτουν το επίμαχο σημείο της τηλεοπτικής συνέντευξης του Ι. Ζησιάδη, στην οποία ο Ελβετός βουλευτής, πέραν από το θέμα των βουλευτών, αναφέρει ότι ήδη από το 2005 έχει προτείνει η ελβετική πλευρά συνεργασία με την Ελλάδα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ο Γ. Γιακουμάτος και ο Κ. Τζαβάρας ζητούν από τον Ευ. Βενιζέλο "όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ ελβετικών και ελληνικών αρχών από το 2005 μέχρι και σήμερα αναφορικά με το θέμα της σύναψης φορολογικής συμφωνίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες και κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα" και τον ρωτούν σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να εξακριβώσετε την αλήθεια για τη δήλωση του κ. Ζησιάδη για την ύπαρξη μεγάλων καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63575832

No comments: