28.11.11

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ξεκινά την καλλιέργεια ελληνικού κριθαριού

Την πειραματική καλλιέργεια ελληνικού κριθαριού για την παραγωγή των προϊόντων της ξεκινά η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, «με στόχο να συμβάλλει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας στην εγχώρια αγορά της μπίρας».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επενδύει στην πρώτη ύλη, δημιουργώντας έναν πειραματικό αγρό έκτασης 200.000 τ.μ. στην περιοχή της Θήβας, μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού.
«Με τη σημαντική συμβολή του αγροτικού παράγοντα, αναπτύσσει δύο διαφορετικές ποικιλίες κριθαριού, βάσει των κλιματολογικών συνθηκών που ευνοούν τη χώρα μας, προσδοκώντας στην παραγωγή 100.000 κιλών ελληνικού κριθαριού υψηλής ποιότητας, έως τις αρχές καλοκαιριού του 2012», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
Με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία θέτει ως προτεραιότητα την περαιτέρω ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής κριθαριού και σε άλλες περιοχές, ευελπιστώντας να καλύψει σταδιακά τις ανάγκες της με 100% ελληνικό προϊόν.
«Βρισκόμαστε στο επίκεντρο μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, που επηρεάζει οριζόντια όλα τα νοικοκυριά και δυσχεραίνει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε ελληνικά, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα. Γι' αυτό και πάμε ένα βήμα παραπέρα, επενδύοντας στις προοπτικές εξέλιξης της αγροτικής οικονομίας, στηρίζοντας έμπρακτα τους Έλληνες αγρότες. Με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας μας δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουμε σταδιακά τη δική μας παραγωγή κριθαριού, δημιουργώντας οφέλη όχι μόνο για μας αλλά και για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Χήτος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2099061

No comments: