28.2.12

Διαψεύδονται τα περί άρνησης του Ιράν να δώσει πετρέλαιο στην Ελλάδα»

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια  , Αγγελος Στράνης, διέψευσε, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τις πληροφορίες περί άρνησης του Ιράν να τροφοδοτήσει την εταιρεία με πετρέλαιο.
Λίγο αργότερα και υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ΙSNA διέψευσε τις πληροφορίες. «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα των αποστολών πετρελαίου στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα» ανέφερε ο αρμόδιος Ιρανός αξιωματούχος Πιρούζ Μουσαβί.
Νωρίτερα, το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα φορτίο 500.000 βαρελιών αργού πετρελαίου, χωρίς να διευκρινίζει τις πηγές του.
«Τα πετρελαιοφόρα που έφτασαν για να μεταφέρουν 500.000 βαρέλια ιρανικού πετρελαίου σε διυλιστήριο της Ελλάδας αναγκάστηκαν να επιστρέψουν άδεια, καθώς το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει το πετρέλαιο», ανέφερε το Fars.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2142607

Το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα φορτίο 500.000 βαρελιών αργού πετρελαίου, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, χωρίς να διευκρινίζει τις πηγές του.
«Τα πετρελαιοφόρα που έφτασαν για να μεταφέρουν 500.000 βαρέλια ιρανικού πετρελαίου σε διυλιστήριο της Ελλάδας αναγκάστηκαν να επιστρέψουν άδεια, καθώς το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει το πετρέλαιο», αναφέρει το Fars.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η ελβετική θυγατρική της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total καθώς και η εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών Mercuria βρίσκονται σε ανεξάρτητες διαπραγματεύσεις με την εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια », ώστε να την βοηθήσουν να υποκαταστήσει τις ιρανικές προμήθειες αργού πετρελαίου με αντίστοιχες από άλλες χώρες.
Η Glencore, κορυφαία ελβετική εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών, επίσης μπορεί να συνδράμει προς την ίδια κατεύθυνση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Σε δηλώσεις του, ωστόσο, στο ΑΠΕ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, Aγγελος Στράνης, διέψευσε τις πληροφορίες περί άρνησης του Ιράν να τροφοδοτήσει την εταιρεία με πετρέλαιο.
Πηγή: Reuters

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2142606

No comments: