29.3.12

Ηρθε η ώρα η Ευρώπη να μιλήσει για ανάπτυξη

Η Ευρώπη χρειάζεται μία συζήτηση για το πώς θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε σε αυστριακή εφημερίδα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας κ. Έβαλντ Νοβότνι.

"Πάνω απ' όλα, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μία σοβαρή συζήτηση για την ανάπτυξη για το σύνολο της Ευρώπης", δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης στην εφημερίδα Kurier, σημειώνοντας ότι η κρίση χρέους της Ευρωζώνης έχει σταθεροποιηθεί, αλλά παραμένουν ακόμη προβλήματα.
"Με τη χρήση των μέσων για μείωση των ελλειμμάτων, δεν πρέπει να ξεχνάμε μία σημαντική ώθηση για την ανάπτυξη", πρόσθεσε.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112842323

______________________________________________

για να γράφει τέτοια απλά έχει ΦΡΙΚΑΡΕΙ!

όμως το timing μοιάζει σωστό

1. οι παροιμιώδεις καθυστερήσεις της Ευρώπης ίσως να έφτασαν σε σημείο να ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ να συζητούν για την ανάπτυξη
2. εάν θυμάστε, έχει αναβληθεί μια συζήτηση -έκτακτη Σύνοδος ΕΕ - για την ανάπτυξη, που έπρεπε να γίνει στα τέλη Φλεβάρη, άντε αρχές Μάρτη
3. ο Μόντι που καταλαβαίνει περισσότερα οικονομικά (ενδεχόμενα φοβάται και πολύ για τη χώρα του) έχει ήδη φτιάξει μπλοκ 5-10 χωρών -είχε στείλει μια επιστολή ανήμερα της απόφασης-έγκρισης του PSI  για την Ελλάδα

η εκτίμησή μου για το πότε θα συζητηθεί η ανάπτυξη στην ΟΝΕ ήταν "περί το καλοκαίρι 2012" (θέλει λινκ)

4. ΣΗΜΕΡΑ έχουμε σχεδόν όλες τις χώρες ΟΝΕ να έχουν ολοκληρώσει ένα πρώτο κύκλο λιτότητας
νομίζω ΜΟΝΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ δεν έχει κάνει ακόμα (αλλά αυτό θα ήταν ΘΑΝΑΤΟΣ για τους νότιους, εκεί πρέπει να δώσουν αυξήσεις στο λαό τους αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ)

χώρες σε πρόγραμμα λιτότητας
ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΙΡΛΑΝΔΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ-ΙΤΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ (κοντεύει)-ΒΕΛΓΙΟ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ (τα έχει ήδη περάσει)
εκτός από πρόγραμμα λιτότητας: Γερμανία-Φινλανδία-Λουξεμβούργο/Μάλτα (δεν μετράνε)

συνεπώς, καθώς έχουμε ΟΛΗ την ΟΝΕ σε πρόγραμμα λιτότητας, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, ίσως να έφτασε η ώρα για ΣΥΖΗΤΗΣΗ για την "ανάπτυξη"

εφόσον μια τέτοια συζήτηση ξεκινήσει, ενδέχεται να έχουμε οριστικές συμφωνίες περίπου σε 12 μήνες, λίγο καιρό πριν τις εκλογές στη Γερμανία

τα αποτελέσματα ΜΠΟΡΕΙ να γίνουν ορατά στην Ελλάδα περί το 2014


No comments: