23.2.13

Ομπάμα: Δεν είναι αναπόφευκτες οι αυτόματες περικοπές την 1η Μαρτίου - Δέσμευση ΗΠΑ - Ιαπωνίας για «ισχυρή» δράση έναντι της Β. Κορέας

Την πίστη του ότι οι αυτόματες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων την 1η Μαρτίου δεν είναι αναπόφευκτες εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες περικοπές θα επιβράδυναν σημαντικά την αμερικανική οικονομία, ενώ θα είχαν καταστρεπτική επίπτωση και στην παγκόσμια ανάκαμψη.
Οι περικοπές δεν είναι ικανές, ωστόσο, να προκαλέσουν παγκόσμιο χρηματιστικό σοκ, υπογράμμισε ο κ. Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίζο Άμπε.
Ομπάμα και Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται σε αντιπαράθεση εδώ και μήνες για το μίγμα περικοπής δαπανών και αύξησης φόρων το οποίο θα εφαρμοστεί ώστε να ισοσκελιστεί ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός.
Πηγή: Reuters

http://www.naftemporiki.gr/story/615796


Για «ισχυρή δράση» έναντι στην πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας δεσμεύτηκαν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, στη διάρκεια της συνάντησής τους στο Λευκό Οίκο.
«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας, όπως είναι η εκτόξευση πυραύλων και η διεξαγωγή πυρηνικών δοκιμών», δήλωσε ο κ. Άμπε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. «Για τον λόγο αυτόν», πρόσθεσε, «συμφωνήσαμε ότι θα συνεργαστούμε μεταξύ μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τη Βόρεια Κορέα».
Σύμφωνα με τον ιάπωνα πρωθυπουργό, συμφώνησαν επίσης με τον κ. Ομπάμα ότι είναι σημαντικό να μην «επιβραβεύσουν» τη Βόρεια Κορέα για τις πυρηνικές δοκιμές που διεξάγει και τις εκτοξεύσεις πυραύλων και να συνεργαστούν για την επιβολή κυρώσεων από τον ΟΗΕ.
Προειδοποίηση Β. Κορέας προς ΗΠΑ
Στο μεταξύ, η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα τον ανώτατο αμερικανό στρατιωτικό διοικητή των δυνάμεων που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα πως τα στρατεύματά του «θα υποστούν μία εξευτελιστική καταστροφή» εάν επιμείνουν στην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων στρατιωτικών γυμνασίων με τις ένοπλες δυνάμεις του Νότου, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Πακ Ριμ Σου, εντεταλμένος διοικητής της στρατιωτικής αποστολής της Βορείου Κορέας στη διαμεθοριακή κοινότητα Πανμουντζόν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, παρέδωσε το μήνυμα τηλεφωνικά στον στρατηγό Τζέιμς Θέρμαν, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότιο Κορέα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Εάν η πλευρά σας ξεκινήσεις έναν επιθετικό πόλεμο πραγματοποιώντας αυτά τα παράτολμα κοινά γυμνάσια, σε τόσο επικίνδυνους καιρούς, από τη στιγμή εκείνη η τύχη σας θα κρέμεται από μία κλωστή κάθε ώρα», υπογραμμίζεται στο μήνυμα του Πακ.
Από τις 11 μέχρι τις 25 Μαρτίου οι αμερικανικές δυνάμεις στη Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσουν την ετήσια προσομειωμένη άσκηση Key Resolve, με τη συμμετοχή 10.000 νοτιοκορεατών και 3.500 αμερικανών, ενώ σχεδιάζεται και η πραγματοποίηση από την 1η Μαρτίου της διακλαδικής άσκησης Foal Eagle, με τη συμμετοχή χερσαίων, εναέριων και θαλασσίων δυνάμεων, με την εμπλοκή δύναμης 200.000 νοτιοκορεατών και 10.000 αμερικανών.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο, Reuters
 
http://www.naftemporiki.gr/story/615865
 
 
________________________________________________
 
ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
ΑΛΛΑ
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΕΙΧΕ ..ΚΙΝΑ!
 
 

No comments: