1.2.13

Υπέρογκες οι επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία

Τεράστιες επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να προκαλέσει ο σχεδιαζόμενος νέος ενιαίος φόρος στα ακίνητα, γεγονός το οποίο προκαλεί τις αντιδράσεις φορέων της αγοράς, αλλά και κυβερνητικών στελεχών και παραγόντων.
Κατανομή εσόδων νέου ενιαίου φόρου
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Ο νέος ενιαίος φόρος επί των ακινήτων θα επιβαρύνει όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες για κάθε ακίνητο ή αγροτεμάχιο που κατέχουν, εντός και εκτός σχεδίου, και το Δημόσιο αναμένει έσοδα σε ετήσια βάση περί τα 3 δισ. ευρώ.

...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας, χθες, στην Ολομέλεια της Βουλής, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν να αναμένει η κυβέρνηση ότι θα επιτύχει δημοσιονομική εξυγίανση χάρη στους φόρους στα ακίνητα. «Είναι κακή και λάθος πολιτική. Δεν θα φέρει έσοδα», ξεκαθάρισε.
Νωρίτερα, ο βουλευτής του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε παράλογο να συσσωρεύονται σε μια χρονιά, ήτοι στο 2013, πέντε φόροι παλαιότερων ετών (φόρος ακίνητης περιουσίας του 2010, 2011 και 2012, το ειδικό τέλος ακινήτων και ο νέος σχεδιαζόμενος φόρος).
«Αν προσθέσετε σε όλους αυτούς τους φόρους και τα δημοτικά τέλη και το φόρο των ενοικίων, τότε θα διαπιστώσουμε γιατί πολλοί πολίτες έχουν πραγματική αδυναμία πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεών τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι το 2013 μπορεί να μείνει στην ιστορία ως το «έτος δήμευσης της ακίνητης περιουσίας» των πολιτών.

...

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/555444

_______________________________________________

αντί να είναι σταθμισμένος ο φόρος ανάλογα με το μέγεθος της περιουσίας, 
με τον πίνακα βλέπουμε στάθμιση, η οποία είναι κατά των ..αγροτών!

δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το να φορολογηθούν, ίσα ίσα που αυτό λέγεται πραγματική "διεύρυνηση της φορολογικής βάσης", όμως δείχνει να πηγαίνει στο άλλο άκρο,καθώς
ευνοοούνται
τα αστικά ακίνητα και βέβαια των νομικών προσώπων

θα ήταν καλύτερα να υπάρχει στάθμιση με βάση πραγματικές αξίες
εννοείται πως αυτό είναι πολύ δύσκολο ακόμα για τη φορολογική διοίκηση
πρέπει όμως να λήξει

ταυτόχρονα πρέπει να λυθεί και μέρος του συνολικού προβλήματος του κτηματολογίου, είναι μια καλή ευκαιρία
σημειώνω ότι αυτό είναι μια τρομακτική βόμβα καθώς πολλοί στην επαρχία καλλιεργούν ή εμφανίζονται να είναι κύριοι περιοχών χωρίς κανένα τίτλο



No comments: