21.2.13

Μαρινόπουλος Α.Ε.: «Με το κλειδί στο χέρι» παραχωρεί καταστήματα σε υποψήφιους συνεργάτες – franchisees

Στην παραχώρηση, σε υποψήφιους συνεργάτες – franchisees, της χρήσης και εκμετάλλευσης εταιρικών καταστημάτων της, με το διακριτικό τίτλο «Carrefour Express», προχωρεί η Μαρινόπουλος Α.Ε..
Διαθέτοντας ένα δίκτυο από 169 σημεία δικαιόχρησης με την επωνυμία «Carrefour Express», η Μαρινόπουλος Α.Ε. «προσκαλεί» όσους ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν θέση στο επιχειρείν, να συνεχίσουν τη λειτουργία των καταστημάτων αυτών για λογαριασμό τους, υπό το ίδιο εμπορικό σήμα, με τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό και με τη υποστήριξη της μεγαλύτερης λιανεμπορικής αλυσίδας στην Ελλάδα.
Με το νέο μοντέλο franchise που υλοποιεί η Μαρινόπουλος Α.Ε. στις οικονομικές υποχρεώσεις του εκάστοτε franchisee περιλαμβάνονται μόνο η κάλυψη των παραγγελιών που διενεργεί για τα προς πώληση προϊόντα, όπως και των παγίων εξόδων, αλλά και η διατήρηση των θέσεων εργασίας του καταστήματος, ενώ για την είσοδό του στο δίκτυο της αλυσίδας το προς επένδυση κεφάλαιο και τα δικαιώματα εισόδου είναι μηδενικά.
Σημειώνεται ότι ένα κατάστημα της κατηγορίας «Carrefour Express», με έκταση από 250 – 500 τ.μ., απαιτεί για τη λειτουργία του επενδύσεις που κυμαίνονται από 300.000 έως 500.000 ευρώ και, πλέον, με το νέο μοντέλο franchise το κατάστημα δίδεται έτοιμο προς χρήση σε κάθε ενδιαφερόμενο, υπό την προϋπόθεση είτε να γνωρίζει το αντικείμενο ή να εκπαιδευτεί κατάλληλα.
 

Σύμβαση συνεργασίας για 7 χρόνια

Η σύμβαση συνεργασίας μπορεί να έχει μέγιστη διάρκεια τα 7 έτη, με δικαίωμα ανανέωσης στη λήξη της, ενώ ο συνεργάτης της εταιρείας, με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο αντισυμβαλλόμενων, δύναται να αποκτήσει δικαίωμα λειτουργίας και δεύτερου καταστήματος.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της, η Μαρινόπουλος παρέχει στους franchisees τη δυνατότητα της υποστήριξης, ενίσχυσης και επιμόρφωσής τους, ενώ δεσμεύεται μέσω των σχετικών συμβάσεων να υποστηρίζει τους συνεργάτες της και σε επίπεδο οργάνωσης των καταστημάτων και τεχνογνωσίας σε θέματα που άπτονται της εμπορικής πολιτικής.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μαρινόπουλος, Jérôme Loubère, σχολιάζοντας τη νέα πολιτική της αλυσίδας στον τομέα της δικαιόχρησης, δήλωσε ότι «το franchise αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς άξονες ανάπτυξης της Μαρινόπουλος, που με το νέο μοντέλο συνεργασίας ενδυναμώνεται περαιτέρω, δίνοντας τη δυνατότητα στο δίκτυο να διεκδικήσει υψηλότερα μερίδια αγοράς».
Ο κ. Jérôme Loubère τονίζει επίσης ότι «ο όμιλος Μαρινόπουλος διαισθανόμενος τις συνέπειες της ύφεσης στον τομέα της εργασίας, αλλά και τα εμπόδια τα οποία υφίστανται για την εξασφάλιση επενδυτικών κεφαλαίων, δίνει την ευκαιρία σε όσους πιστεύουν στις δυνάμεις τους να κερδίσουν μια θέση στο επιχειρείν αποτελώντας μέλος του ισχυρότερου δικτύου λιανικής της χωράς».
Η έχει ήδη προσδιορίσει τα πρώτα καταστήματα «Carrefour Express» που θα λειτουργήσουν υπό το νέο καθεστώς franchise, ενώ στους στόχους της είναι η σύναψη, κάθε χρόνο, 20 - 25 νέων συμβάσεων δικαιόχρησης αυτού του τύπου.

http://www.reporter.gr/component/k2/item/218442-Marinopoylos-A-E-%C2%ABMe-to-kleidi-sto-cheri%C2%BB-parachwrei-katasthmata-se-ypopshfioys-synergates-%E2%80%93-franchisees


Πηγή:www.reporter.gr

No comments: