30.4.13

Reuters:Στροφή των επενδυτών στη ρευστότητα

Μειώνουν τις θέσεις τους σε ομόλογα και μετοχές οιεπενδυτές ενώ αντίστοιχα στρέφονται στη ρευστότητα. Αυτό είναι το συμπέρασμα της τελευταίας δημοσκόπησης του Reuters σε διαχειριστές κεφαλαίων που έγινε τον Απρίλιο, όπου οι τοποθετήσεις σε διαθέσιμα ρευστά βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο 7 μηνών.

Σε γενικές γραμμές οι επενδυτές εξακολουθούν να δηλώνουν overweight για τα χρηματιστήρια και underweight για τα ομόλογα και στηρίζονται στην εκτίμηση ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να παρέχουν αφειδώς φτηνό χρήμα. Αυτό που προβληματίζει άπαντες όμως, είναι το θέμα της ανάπτυξης.

«Τα περισσότερα μέρη της παγκόσμιας οικονομίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανάπτυξης… παρόλα αυτά, η βασική ισχύς της εγχώριας ζήτησης του ιδιωτικού τομέα παραμένει ανέπαφη, ενώ περισσότερες κεντρικές τράπεζες διατηρούν χαλαρή νομισματική πολιτική» δηλώνει ο Άντριου Μίλιγκαν της Standard Life Investments και συμπλήρωσε: «Έτσι, εν ευθέτω χρόνω, η νευρικότητα των επενδυτών θα καταλαγιάσει».

Κατά μέσο όρο, οι θέσεις σε ρευστότητα στους 57 μεγαλύτερους οίκους ΗΠΑ, ΕΕ και Ιαπωνίας αυξήθηκαν στο 5,3% του χαρτοφυλακίου τους τον Απρίλιο, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο. Τον προηγούμενο μήνα, οι θέσεις σε ρευστότητα είχαν υποχωρήσει σε χαμηλό διετίας, στο 4,1% του χαρτοφυλακίου. Οι θέσεις σε μετοχές μειώθηκαν στο 49,6% του χαρτοφυλακίου που είναι χαμηλό 7 μηνών (από 50,7%) και σε ομόλογα στο 38% από 38,3%.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/774615/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: