27.4.13

Απόσυρση του άρθρου για το προψημένο ψωμί ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

 
 
  Την απόσυρση του άρθρου για την απελευθέρωση της αγοράς του προψημένου ψωμιού (bake off) ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως αν η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν αποτελεί σκληρότατη μνημονιακή υποχρέωση δεν πρέπει να περιληφθεί στο νομοθέτημα αυτό, αλλά να επανακατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο για να συζητηθεί με άνεση και να κληθούν και οι φορείς.
Όπως είπε ο βουλευτής συμφωνεί με την απελευθέρωση των αγορών, όταν όμως γίνεται με στοιχειοθετημένο το όφελος των παρεμβάσεων.

http://www.naftemporiki.gr/story/646151
 
Τη δυσφορία του για τις αντιδράσεις που υπάρχουν και μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το bake-off εξέφρασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. Διαφοροποιήθηκε από τη θέση του ΠΑΣΟΚ ο Μ. Χρυσοχοϊδης.
 
Απαντώντας στην κριτική και της αντιπολίτευσης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ και του Κ. Μητσοτάκη που ζήτησε να αποσυρθεί η ρύθμιση, ο Θ. Σκορδάς επεσήμανε ότι «δυστυχώς (η αντιπολίτευση) βρίσκει και αλλού πρόθυμους ακροατές».
 
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «δεν αλλάζει τίποτα στην αρτοποιητική νομοθεσία. Επιχειρούμε να άρουμε διοικητικά προσκόμματα που προκαλούν εμπόδια στην διάθεση του άρτου και στην έψηση».
 
Στόχος, συνέχισε, είναι να διατίθεται φθηνότερο ψωμί και «να μην υπάρχει όλο αυτό το κόστος που απαιτεί η νομοθεσία για να μπορεί κάποιος να διαθέσει ψωμί και να βάλει μηχάνημα τελευταίας έψησης».
 
Τη ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση υπερασπίσθηκε ο Μ. Χρυσοχοϊδης κατά την παρέμβασή του στην Επιτροπή. «Δεν είμαστε σοβαροί εδώ μέσα. Συζητάμε ακόμη μετά από 15 χρόνια. Με ποιους συζητάτε; Μήπως με κάποιους που δεν έχουν σχέση με την αγορά; Υπάρχει εστιατόριο που δεν έχει μηχάνημα τελευταίας έψησης; Υπάρχει αρτοποιείο που δεν έχει τα αρτοποιήματά του με κατεψυγμένη ζύμη;», ανέφερε.
 
http://www.naftemporiki.gr/story/646178
 
____________________________________

ο Κυριάκος συλλέγει ψήφους, δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο...
πρόκειται για γελοία πράγματα

ήδη την έχουν χαρίσει στους φούρνους που μένουν ανοικτοί Κυριακή εδώ και χρόνια...


No comments: