27.4.13

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της πλειοψηφίας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην εφαρμογή μέτρων προβλεπόμενων από το 2ο και το 3ο Μνημόνιο, καθώς και απ' το νόμο 4093/2012 για την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα.

Κυρίαρχα στο νομοσχέδιο θέματα αναδείχθηκαν οι διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των λογιστών και των γεωτεχνικών, καθώς και η ρύθμιση για τα κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα (που προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις και από το χώρο της πλειοψηφίας), ενώ την εναντίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντούν και οι πρωτοβουλίες των υπουργείων Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης (απολύσεις στο Δημόσιο, παράκαμψη των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, αύξηση του ωραρίου των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κ.ά.).

Από πλευράς κυβέρνησης, κατατέθηκαν αρκετές διορθωτικές ρυθμίσεις και αναδιατυπώσεις. Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, θα ξεκινήσει αύριο το πρωί.


http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1912770&nt=103 

____________________________________________

είναι απίστευτο που δεν είναι πρώτο θέμα συζήτησης οι ρυθμίσεις των οφειλών σε φόρους και ταμεία

βέβαια αρκετά λογικό, πρόκειται για ρυθμίσεις που αφορούν 2-3,000 άτομα, τόσα θα κάνουν χρήση των ρυθμίσεων, ειδικά για τους φόρους

No comments: