29.4.13

ΕΤΕ: Εφικτός ο στόχος της ιδιωτικής συμμετοχής στην ΑΜΚ - «Ναι» στις προτάσεις του δ.σ. της Eurobank

Τις προτάσεις του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank ως προς τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση κοινών μετοχών καλυπτόμενη με εισφορά σε είδος από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αποφάσισε να υπερψηφίσει η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ+2,08% στην αυριανή γενική συνέλευση της Eurobank.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/646690


Την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για 10% ιδιωτική συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλός της, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, από το βήμα της δεύτερης επαναληπτικής γενικής συνέλευσης της τράπεζας.
«Με τις διαβεβαιώσεις και τα μηνύματα που έχουμε πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε τον στόχο», είπε ο επικεφαλής της ΕΤΕ, επισημαίνοντας ότι στην προσπάθεια αυτή συστρατεύονται εκατοντάδες χιλιάδες παραδοσιακοί και νέοι μέτοχοι που προστέθηκαν στο δυναμικό μέσω της ανταλλαγής των μετοχών που κατείχαν στην Εurobank.
«Επίσης εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες, από τον μικροκαταθέτη μέχρι τον μεγάλο επενδυτή, από τον πιο μικρό δανειολήπτη και μέχρι τον πιο μεγάλο δανειακό μας πελάτη, καθώς και οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του ομίλου», ανέφερε ο κ Τουρκολιάς.
Οι μεγάλες εγχώριες τράπεζες πρέπει να καλύψουν με ιδιωτικά κεφάλαια τουλάχιστον το 10% των αυξήσεων κεφαλαίου που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνολικής ανακεφαλαιοποίησής τους, για να διατηρήσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα. H Eθνική είπε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιδιώξει να καλύψει το 12% της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 9,75 δισ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/646643

No comments: