31.5.11

Xαλαρώνει η Γερμανία

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να μαλακώσει την αντίδρασή της, αναφορικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ώστε να διευκολύνει την έγκριση του νέου πακέτου στήριξης , σύμφωνα με την WSJ.

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει την αντίστασή της, αναφορικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ώστε να διευκολύνει την έγκριση του νέου πακέτου στήριξης για την χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.
H εφημερίδα, που επικαλείται αξιόπιστες πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις, αναφέρει ότι το Βερολίνο σκέφτεται να δανείσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, ακόμα και χωρίς βραχυπρόθεσμη συμμετοχή ομολογιούχων, ώστε να βοηθήσει τη χώρα να μην ξεμείνει από ρευστότητα στα μέσα Ιουλίου.
Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει έλλειψη ρευστότητας και θα χρειαζόταν περίπου 30 δισ. ευρώ, ακόμα και μετά το πακέτο των 110 δισ. που έλαβε ως βοήθεια πέρσι. Ωστόσο είναι δύσκολο να επιτευχθεί η συμφωνία για το πώς θα καλυφθεί αυτό το κεντό, μιας και οι πολιτικές αντιρρήσεις στη Β. Ευρωπη για τα πακέτα στήριξης σε αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα αυξάνονται.
Η Γερμανία έχει εδώ και εβδομάδες αντιληφθεί ότι οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων πρέπει να εμπλακούν σε όποια λύση αναφορικά με την ελληνική κρίση χρέους. Ωστόσο η ΕΚΤ αντιτίθεται σθεναρά στην όποιας μορφής αναδιάρθρωση.
Εν τω μεταξύ το ΔΝΤ ζητά σαφήνεια αναφορικά στην χρηματοδότηση της Ελλάδας το 2012, πριν παράσχει χρήματα για να "βγάλει" η χώρα το καλοκαίρι.

Η απόφαση για το πώς θα λάβει η χώρα χρήματα από το νέο πακέτο, θα ληφθεί, σύμφωνα με την WSJ, ως το τέλος Ιουνίου.
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=298661&nt=108&lang=1

___________________________________________

Η Γερμανία;
Πήρε σχεδόν ότι ήθελε...

No comments: