12.11.11

Παραμένει το αίτημα των έγγραφων δεσμεύσεων

«H απόφαση για την έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί.
Τις διευκρινίσεις της Αθήνας περιμένουν οι Βρυξέλλες για το θέμα της εκταμίευσης της έκτης δόσης, ενώ παραμένει το αίτημα για έγγραφες δεσμεύσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Την ίδια ώρα πηγή από την τρόικα ανέφερε στο Reuters πως το ΔΝΤ αναμένεται να αποδεσμεύσει την έκτη δόση μετά από δεσμεύσεις της Ελλάδας για τη νέα δανειακή σύμβαση. Δήλωσε ακόμη πως οι ελεγκτές από την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ θα επισκεφθούν την Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
«H απόφαση για την έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου (ο κ. Μπαγί αντικαθιστούσε τον αρμόδιο εκπρόσωπο της Επιτροπής για θέματα οικονομίας, Αμαντέο Αλταφάζ).
Σε ερώτηση αν οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να ζητούν από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας έγγραφες διαβεβαιώσεις ως προς την τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και την εφαρμογή του νέου προγράμματος, ο Ολιβιέ Μπαγί απάντησε ότι το αίτημα του Eurogroup παραμένει σε ισχύ και επανέλαβε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας, θα πρέπει να δεσμευθούν εγγράφως για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.
Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε πεπεισμένος πως οι ελληνικές αρχές θα κάνουν όλα όσα έχουν υποσχεθεί.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2089596

No comments: