15.11.11

Ο Κερδοσκόπος online γράφει...

*** Θα συμφωνήσω με τον φίλο αναγνώστη ότι τώρα είναι η περίοδος για να χτίσουμε θέσεις σε γερά θεμέλια στην αγορά και να περιμένουμε. Να περιμένουμε, αν όχι εμείς, τα παιδιά μας σίγουρα.

Για να εξηγηθούμε.

*** Το 9μηνο που θα δούμε στις εισηγμένες, σύμφωνα με τις προβλέψεις που υπάρχουν, ίσως και να είναι το πιο καταστροφικό από καταβολής Χ.Α. Δεν ξέρω, δεν ζούσα και δεν υπήρχα καν σαν ιδέα στο μυαλό της μάνας μου, αλλά καταστροφή τέτοιου μεγέθους δε νομίζω ότι θα έχουν αντικρίσει τα ματάκια μας.

*** Η στήλη αναφέρεται πρωτίστως στα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών. Δεν μ' αρέσει η υποκρισία. Το ερώτημα είναι απλό και δεν απάντησε σήμερα ούτε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Θα σχηματιστούν προβλέψεις στο τρίτο τρίμηνο. Θα περάσουν οι ζημιές στο τρίτο τρίμηνο; Ναι ή όχι;

*** Υπάρχουν μερικές χιλιάδες επενδυτών που αγωνιούν. Αγωνιούν σφόδρα. Και αγωνιούν, διότι μυρίζονται ότι κάπου εδώ, η σεμνή τελετή λαμβάνει τέλος. Θα περάσουν οι ζημιές στο τρίτο τρίμηνο. Θα έχουν ξεσκαρτάρει τα “τοξικά” ελληνικά ομόλογα και ξεκινάει το παζάρι για την ένταξη στον Μηχανισμό Χρηματοδότησης ή η επίτευξη κάποιου deal.

*** Η αξία των ομολόγων σε τέχουσες τιμές διαμορφώνονται στο 30. Αν επέλθει haircut 50%, να δείτε που στο τέταρτο τρίμηνο, εισηγμένες και τράπεζες που έχουν ελληνικά ομόλογα θα γράψουν κέρδη. Κρατείστε το τελευταίο, γιατί δεν είναι και πολύ αστείο...

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1613674&nt=103

No comments: