29.2.12

Καναδάς:Να αναλάβει το ΔΝΤ την ελληνική εποπτεία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να εποπτεύσει την εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα και την εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά, Jim Flaherty.

«Η εποπτεία θα πρέπει να γίνει από το ΔΝΤ, όπως έγινε και με το Μεξικό και την Αργεντινή, και λιτότερο από τους Ευρωπαίους» δήλωσε ο κ. Flaherty σε συνέντευξή του στο Canadian Broadcast και συμπλήρωσε: «Το ΔΝΤ έχει την τεχνογνωσία».

Ο ίδιος δήλωσε πως έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα στην τελευταία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20 αποκαλύπτοντας ότι η πρότασή του έγινε δεκτή «με κάποιες αντιδράσεις».

Ανέφερε μάλιστα ότι μεταξύ των αξιωματούχων της G20 υπήρξε μια «έντονη διαμάχη» ως προς την ακριβή διατύπωση του τελικού ανακοινωθέν, κυρίως όσον αφορά την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ. Επισημαίνεται ότι στο τελικό κείμενο, αναφέρεται ότι η Ευρώπη θα αναζητήσει τρόπους αύξησης της δικής της συμμετοχής στο τείχος προστασίας ενάντια στην κρίση χρέους, ώστε να ανοίξει τον δρόμο για αύξηση των πόρων από το ΔΝΤ.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/682108/Article.aspx

________________________________________

το (κάθε) Καναδά τον ακούω προσεκτικά: είναι μακριά και ..ψύχραιμος
για μένα, μαζί με το χθεσινό του Επιτρόπου του Γιούνκερ, μου επιβεβαιώνει το de facto του προτεκτοράτου ως μονη λύση που προκρίνουν οι ξένοι

2 comments:

archaeopteryx said...

Να σου πω γιατί εαν είναι να είμαι σε Κατοχή προτιμώ το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ δενθα μου χώσει ότι απούλητα έχουν οι Βορειοευρωπαίοι.

Αν (τονίζω, αν) το ΔΝΤ έχει "συμφέροντα" είναι τα γεωπολιτικά των ΗΠΑ, άντε και να μην είναι το πετρέλαιο σε άλλο νόμισμα εκτός από το πράσινο.

Χώρια από προκαταλήψεις και γούστα, το ΔΝΤ θα επιβάλει τα δυσάρεστα αφού οι δικοί μας δήλωσαν ανίκανοι (και αυτό είναι ο ρόλος του). Η ΕΕ θα προσπαθεί απλά να πουλά κυριλέ χωματερες, υποχρεωτικά φωτοβολταΪκά και πράσινες αρλούμπες. Η ΕΕ ειναι ο Γερμανικός "μερκαντιλισμός", δεν έχει καμία σχεση με την δική μας επιβίωση.

geokalp said...

το ΔΝΤ έχει ως μότο το Washington Consensus
http://en.wikipedia.org/wiki/Washington_Consensus

να σημειώσω ότι το ΔΝΤ ενίοτε "σπέρνει" και Τσάβεςς