18.11.12

SPD: Νέο πακέτο βοήθειας μόνο αν συμβάλουν και οι εύποροι Έλληνες -Εμβάσματα στο εξωτερικό 33 δισ. ευρώ από το 2009 (για πριν το 2009 ..ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ)


Από το εάν θα συμμετάσχουν οι εύποροι Έλληνες στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας τους εξαρτάται η συναίνεση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) σε ένα νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, δηλώνει ο πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag.
Ζητεί πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των πλούσιων Ελλήνων στην Ευρώπη και παρομοιάζει με κλεπταποδόχους τους ευρωπαίους ηγέτες, στων οποίων τις χώρες κατέληγαν τα χρήματα των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.
«Δεν μπορώ να διανοηθώ ένα νέο πακέτο βοήθειας, χωρίς να πρέπει και οι πλούσιοι Έλληνες να πληρώσουν», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γκάμπριελ.
Καλεί τη γερμανική κυβέρνηση και την Ε.Ε. να πάψουν να παρακολουθούν απαθείς την φοροδιαφυγή και «να παγώσουν τα προστατευμένα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, μέχρι να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τους νόμιμους φόρους».
Τονίζει ακόμη ότι τόσο η Γερμανία όσο και άλλες χώρες έχουν επωφεληθεί, καθώς οι Έλληνες εκατομμυριούχοι διοχέτευσαν τα χρήματά τους σε αυτές. «Οι ηγεσίες θα έπρεπε να ντρέπονται που κέρδιζαν κρυφά, σαν κλεπταποδόχοι, από την φοροδιαφυγή των δισεκατομμυριούχων Ελλήνων και μετά ζητούσαν από τους γερμανούς και τους ευρωπαίους φορολογούμενους χρήματα για πακέτα διάσωσης».
Ο πρόεδρος του SPD εκτιμά ακόμη ότι για την Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από τον αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος, όπως λέει, «σε σχέση με την οικονομική δύναμη της χώρας, είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2253701

Συνολικά τρία εκατομμύρια εμβάσματα φυσικών προσώπων, ύψους 33 δισ. ευρώ, σε τράπεζες του εξωτερικού, κατέγραψε από το 2009 μέχρι το φετινό Σεπτέμβριο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως γνωστοποίησε στο περιθώριο του 4ου Thessaloniki Tax Forum ο εκπρόσωπος (σύμβουλος) της ΓΓΠΣ, Γιώργος Λασκαρίδης και εξ αυτών 10.000 περιπτώσεις ελέγχονται περαιτέρω για φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά από τις διασταυρώσεις που έγιναν.
Τα εν λόγω εμβάσματα κατευθύνθηκαν, κυρίως, σε τράπεζες της Ευρώπης (Βρετανία, Γερμανία και Ελβετία), οι έλεγχοι συνεχίζονται και η ΓΓΠΣ αναμένει οδηγίες από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προχωρήσει η ελεγκτική διαδικασία, ενώ υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της ύπαρξης πολιτικής βούλησης για την ταχεία διεκπεραίωσή της.
Ο κ.Λασκαρίδης εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά η ηλεκτρονική οικονομική διακυβέρνηση στην Ελλάδα, ώστε να είναι πλήρως λειτουργικά συστήματα όπως αυτό της ηλεκτρονικής τιμολόγησης για τις επιχειρήσεις, που ναι μεν υπάρχει ως υποδομή, αλλά, προς το παρόν, δεν διεκπεραιώνει τις απαιτούμενες διασταυρώσεις στον επιθυμητό βαθμό. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, «έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2253624

No comments: