15.2.13

Στουρνάρας: Τιτλοποίηση εσόδων αποκρατικοποιήσεων

Τη δυνατότητα να αποπληρωθεί μέρος του χρέους μέσω της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων από απκρατικοποιήσεις περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, στην ομιλία του προς τους CEO των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της 16ης παγκόσμιας έρευνας της PwC.  

Η αρχή, σημείωσε, θα γίνει για τα κεφάλαια που δανείστηκε η Ελλάδα για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων ύψους 11,3 δισ. ευρώ.

"Η συγκεκριμένη μέθοδος, προσπαθούμε να εφαρμοστεί στο μέλλον για την εξόφληση και άλλων χρεών, ενώ στην παρούσα φάση τα περιουσιακά στοιχεία, που θα αξιοποιηθούν κατ’ αυτό τον τρόπο, είναι τα ακίνητα του Δημοσίου", ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Όπως σημείωσε, το όφελος από τη διαδικασία αυτή θα είναι διπλό:

Πρώτον, θα μειώνεται το χρέος και θα μπορεί να διασφαλίζεται η ταμειακή ρευστότητα του Δημοσίου, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και δεύτερον θα υπάρχει ισχυρό κίνητρο για την ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων.

Στην ομιλία του, ο κ. Στουρνάρας περιέγραψε τη βελτίωση του κλίματος που συντελείται στην ελληνική οικονομία, ενώ αναφέρθηκε στην επιστροφή των καταθέσεων, στη βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών αλλά και στις επενδύσεις ξένων εταιριών στην Ελλάδα. "Η Ελληνική οικονομία ισορροπεί ξανά", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Επιδίωξη της κυβέρνησης με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι να διαμορφωθεί ένα ενιαίο, απλό, σταθερό και αποτελεσματικό σύστημα, καταργώντας τις πολυάριθμες και αποσπασματικές νομοθετικές ρυθμίσεις, τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Ακρογωνιαίος λίθος, ανέφερε, είναι η θέσπιση και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, το οποίο θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων και μέσω του οποίου θα εντοπίζονται πολύ πιο εύκολα όλες οι πιθανές εστίες φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, σημείωσε ότι εξετάζεται η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών για μια σειρά συναλλαγών, καθώς και η τροποποίηση του πλαισίου για τις φορολογικές ποινές, με έμφαση στην κατάργηση προστίμων και τον περιορισμό των προσαυξήσεων.
Βασικός στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι μεσομακροπρόθεσμα οι Δ.Ο.Υ. να καταστούν κυρίως ελεγκτικά κέντρα. "Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι να μη χρειάζεται να πηγαίνει ο πολίτης, ο φοροτεχνικός ή ο λογιστής στη Δ.Ο.Υ., παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις", ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/757889/Article.aspx


________________________________________________

στο παλιό σκυλί δε μπορείς να μάθεις νέα κόλπα, λένε

ΚΑΝΑ ΝΕΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;
ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ!!!!
ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ;;;;


 

No comments: