15.2.13

ΗΠΑ: Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ευρώπη για χάρη της Ασίας


O αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον
 
O αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αντιδρά με χιούμορ σε σχόλιο της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. κατά τη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον.


Η Ουάσινγκτον δεν θα διαλύσει τη σχέση της με την Ευρώπη για χάρη της Ασίας, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, αστειευόμενος με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
«Πολλά έχουν γραφτεί για τις μεγάλες προσπάθειες της Αμερικής στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Θέλω να υπογραμμίσω πως η επανεξισορρόπηση την οποία υποσχέθηκε ο πρόεδρος Ομπάμα δεν γίνεται και δεν θα γίνει σε βάρος της σχέσης μας με την Ευρώπη», ανέφερε ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Φεβρουαρίου.
«Επιθυμούμε μια μεγαλύτερη δέσμευση με την Ευρώπη, η οποία είναι για μας κάτι περισσότερο από εταίρος», τόνισε ο κ. Κέρι.
Από την πλευρά της η κ.Αστον είπε χαμογελώντας πως «δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να είσαι στην Ουάσινγκτον την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να γιορτάσεις την αμερικανο-ευρωπαϊκή συνεργασία».
«Θέλουμε να είμαστε ο πιο πιστός σας εταίρος. Γνωρίζουμε όλες τις δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τις ξεπεράσουμε», απάντησε ο αμερικανός υπουργός.


http://www.naftemporiki.gr/story/611824


__________________________________________

είναι γνωστή η ιδέα ένωσης ήδη από τη δεκαετία του '90
η μη αντικατάσταση του ΝΑΤΟ δείχνει κάτι
οι συζητήσεις για το εμπόριο συγκλίνουν επίσης
το θεωρώ μη αναστρέψιμο 
 

No comments: